Vremenska prognoza: Vikend donosi kišu i sneg

Izvor: Večernje novosti, 21.Feb.2014, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza: Vikend donosi kišu i sneg

PROLEĆU smo se ipak prerano obradovali. Iako temperatura ostaje iznad proseka za februar, posle proleća kad mu vreme nije, pred nama su ipak nešto hladniji dani i vreme primerenije dobu godine. U petak nas očekuje još jedan neoubičajeno topao dan sa maksimalnim temperaturama od 12 do 18 stepeni. Potrudite se da ga iskoristite jer će vikend doneti niže temperature i oblačno nebo sa povremenom kišom. U subotu temperatura do 15 stepeni, a u nedelju neće prelaziti deseti podeljak Celzijusove skale. Na planinama iznad hiljadu metara nadmorske visine će i zasnežiti. Padavine će se nastaviti i u ponedeljak, a očekuje se da snežni pokrivač na planinama dostigne 10 centimetara. Od utorka temperatura će ponovo početi da raste, ali neće dostići rekord od 23 stepena postavljen protekle srede. Biće postepeno toplije uz moguću prolaznu kišu sredinom nedelje. Temperatura će dostići najviše 14 stepeni Celzijusa. Krajem sledeće sedmice opet zahlađenje. Februar će, uprkos ovom blagom padu žive u termometru, u celini biti topliji od proseka, sa srednjom temperaturom višom za tri do šest stepeni i količinom padavina znatno ispod normale.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vreme - 22. februar

Izvor: RTS, 21.Feb.2014

Pretežno oblačno, mestimično sa kišom. Na jugoistoku veći deo dana suvo...Vetar slab do umeren južni i jugoistočni u postepenom skretanju na severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 8 stepeni na severozapadu Vojvodine do 16 stepeni na jugu i jugoistoku.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.