Izvor: JUGpress.com, 12.Jun.2020, 20:21

Specijalizovano matematičko odeljenje u skoli “Vuk Karadžić”

LESKOVAC

Osnovna kola „Vuk Karadžić“ dobila je odobrenje Ministarstva prosvete da pokrene proceduru upisa učenika u  specijalizovano „matematičko odeljenje“. Prijavljivanje traje do 15. juna.

Škola ‘’Vuk Karadžić’’ upisaće 6. generaciju učenika nadarenih za matemartiku, informatiku i ostale prirodne nauke  sa čitave teritorije grada, ali i drugih opština Jablaničkog okruga. Iskustva iz proteklih godina potvrdila su, ne samo opravdanost osnivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ovakvog odeljenja, nego i neophodnost prilagodjavanja obrazovnih ustanova  novim tehnologijama, savremenim principima učenja i potrebama da svojim djacima obezbede funkcionalna znanja i veštine.

U školi „Vuk Karadžić“ s ponosom ističu da su učenici  iz prethodnih generacija osvajali brojne nagrade na republičkim takmičenjima, i to ne samo iz matematike, već iz gotovo svih predmeta,  te da su bez većih problema upisivali srednje škole po izboru.

Prošle godine je, u IT odeljenju u Gimnaziji, od 2o upisanih djaka, šestoro poniklo u specijalizovanom matematičkom razredu škole ‘’Vuk Karadžić’’.

Roditelji i učenici prijave podnose u pomenutoj obrazovnoj ustanovi, a polaganje prijemnog ispita planirano je za 27. jun.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.