Izvor: JUGpress.com, 04.Jul.2022, 22:48

Solarna elektrana za crpnu stanicu Boljare

VLASOTINCE

Opštini Vlasotince su odobrena sredstva u iznosu od 23,6 miliona dinara od Uprave za finasiranje i podsticanje energetske efikasnosti zgrada, za postavljanje fotonaponske solarne elektrane kod Crpne stanice Boljare, saopšteno je danas iz kabineta predsednika te opštine.

” S obzirom na to da ova stanica prepumpava sirovu vodu iz vodozahvata do postrojenja za prerardu na visinskih razlici od 70m, solarna elektrana će značajno smanjiti troškove električne energije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koji u strukturi cene vode iznose 20%.

„Ovaj projekat je veoma značajan za žitelje naše opštine jer će doprineti uštedi električne energije za oko 50%.Tako da i ako poskupljenja vode zbog rasta cena energenata, ono će biti manje nego što bi bilo da nismo dobili ovaj projekat“, kaže zamenik predsedednika opštine i rukovodilac Programa energetske sanacije Vladimir Kocić.

Projekat fotonaponske solarne elektrane vredan je ukupno 33,7 miliona, od čega 70% obezbeđuje Uprava za finansiranje podsticanje energetske efikasnosti, odnosno23,6 milona, opština Vlasotince 30%, odnosno 10,1 milion dinara.

Vodom za piće iz sistema JKP Vodovod snabdeva se 24000 stanovnika vlasotinačke opštine i 700 privrednih subjekata”, navodi se u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.