Izvor: JUGpress.com, 11.Dec.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sofija Rodić klizačku sezonu započela zlatnom medaljom

NIŠ

 Drugo kolo Alpe adria trophy koje je održano u Beogradu 7. i 8.decembra, slobodno se može reći, proteklo je u znaku mlade niške klizačice Sofije Rodić koja je ovog puta na ledu, prema rečima njenog oca Petra Rodića, napravila pravo čudo. Ova mlada klizačica je osvojila zlato! Medalja je još sjajnija i dragocenija jer je konkurencija bila izizetno jaka.

                        “Sofija je za ovu medalju lavovski izborila i dugo polse >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << njenog prolaska kroz cilj nismo mogli da shvatimo kako je veliki uspeh napravila”, oduševaljeno kaže Petar Rodić.

                         Desetogodišnja klizačica iz  Niša koja se takmiči u brzom klizanju uspela je da stigne prva na cilj u izuzetno jakoj konkurenciji.

                           “Takmičenje je okupilo je takmicare iz 8 zemalja. Kategorija u kojoj je Sofija nastupala bilo je 19 takmičara iz  Rumunije, Madjarske, Slovačke, Bugarske,Hrvatske,Slovenije,Austrije i Srbije”, nabraja Petar Rodić.  “Sofija nije važila za favorite”, skromno dodaje otac ove “zlatne niške klizačice”, ali svaki njen trening , svaki uloženi trud, odricanja, dao je rezultat koji je i za nas roditelje bio iznenadjujći. Očekivali smo četvrto, eventualno treće  mesto, ali  Sofija nas je uverilo da ona sa svojih 10  godina ima toliku zrelost i veru u sebe da je sama rekla da osvaja zlato i to je i uradela”, kaže Sofijin otac Petar Rodić.                           Predhodni period je za Sofiju bio izuzetno težak jer je bila na 3 medjunarodna takmičenja koja imaju evropski karater. Na svakom od ovih takmičenja borila se u izuzetno teškoj konkurenciji sa takmičerima koji treniraju u mnogo boljim uslovima od nje. Pre takmičenja u Beogradu, takmičila se u Debrecinu, Spisska Nova Ves, Budimpešti i na svakom od ovih takmičenja  je bila u borbi za medalju.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.