Snimanje filma o “grofu Vronskom” počinje na proleće

Izvor: JužneVesti.com, 15.Mar.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimanje filma o “grofu Vronskom” počinje na proleće

Dokumentarno-igrani film o čuvenom ruskom pukovniku Nikolaju Nikolajeviču Rajevskom, koji je bio inspiracija za lik grofa Vronskog u romanu “Ana Karenjina” i poginuo u blizini Aleksinca, biće snimljen ove godine, a uloge će tumačiti i poznati srpski glumci.

Ovo najavljuju iz Aleksinačkog amaterskog pozorišta koje je koproducent filma zajedno sa “Laki produkcijom”. Kažu da će ovim filmom biti obeleženo 140 godina od pogibije ovog čuvenog ruskog vojnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Film će režirati Goran Erčević, ulogu pukovnika Nikolaja tumačiće Dejan Tončić, a učešće su potvrdili i glumci Branislav i Tomislav Trifunović i Ljiljana Stjepanović. Ivan Bekjarev biće u ulozi naratora - kaže Miloš Paović iz Aleksinačkog pozorišta.

Film će se snimati na lokacijama na Krimu, Sent Peterburgu, na Šarganu, manastiru Sveti Roman kod Đunisa i na teritoriji Opštine Aleksinac. U Aleksincu će se snimati u maju - objašnjava Paović.

Kaže da je plan da premijera bude organizovana u Aleksincu u septembru ove godine, na dan pogibije Rajevskog.

Pukovnik Rajevski poginuo je kao dobrovoljac u srpsko-turskom ratu 1876. u Gornjem Adrovcu kod Aleksinca, a na mestu pogibije podignuta je crkva posvećena njemu, poznata pod nazivom Ruska crkva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.