Izvor: JUGpress.com, 22.Jul.2021, 09:04

Smanjena dugovanja roditelja za usluge PU „Pčelica“

NIŠ

Dugovanja roditelja za usluge koje njihovoj deci pruđa PU „Pčelica“ stara je priča ali i stari problem koji polako počinje da dobije pozitivan epilog.Prema rečima direktorke PU „Pčelica“ pre samo nekoliko godina dugovanja roditelja su beležena petocifrenim brojevima, dok je trenutno dugovanje rdoitelja oko 9 miliona dinara. U 29 vrtića koji pripadaju ovoj ustanovi borovi oko 6.000 mališana počev od jaslenog uzrasta do predškolaca.                    „Trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dugovanje roditelja za vrtiće iznosi oko 8,5 do 9 miliona  dinara. Mislim da su roditelji shvatili da u okviru dobre saradnje sa nama moraju i redovno da izmiruju svoje oboveze plaćanja usluga koje pružamo njihovoj deci. Mi smo uvek bili fleksibilni kada su u pitanju dugovanja roditelja.Nismo  ispisivali decu iz vrtića zbog toga, a nismo ni tužili roditelje kako bi oni isplatili ono što ustanovi duguju.Dogovarali smo se sa njima o svemu i upravo takav odnos je dao pozitivne reultete i roditelji su izmirili svoje obaveze, a onda nastavili i redovno da plaćaju mesečne iznose. To je  dobro i za roditelje i za nas jer se iz tih sredstava finansira rad ustanove „Pčelica“, kaže Svetlana Mitić, direktoka PU „Pčelica“.

                 Ona dodaje da je puna, ekonomska, cena boravka deteta u vrtiću 22.800 dinara.Grad finansira 80 posto te cene za svako dete. Prema rečima Svetlane Mitić grad puno ulaže u PU „Pčelica“ samim tim što dotira roditeljima iznos do pune ekonomske cene, a što, u suštini, nije njegova obaveza ali na taj način pomaže određenim kategorijama stanovnika.

                 „Deca čiji roditelji rade i koji imaju  veća primanja od skale koja je propisana plaćaju 4.200 dinara. Roditelji dece koja primaju dečiji dodatak plaćaju mesečno 1800 ili 1900 dinara. Besplatan boravak u vrtiću ima treće i četvrto dete u porodici, deca  sa potrebom za podrškom, deca iz porodica koje se vode kao socijalna kategorija. Nedavno je usvojen i predlog da u vrtićima besplatno mogu da borave i deca sa invaliditetom što je samo još jedna podrška koju pružamo roditeljima“, kaže Mitić.

                     Za mališane koji borave u niškim vrtićima PU „Pčelica“ priprema i hranu po odgovarajućim pravilnicima kako bi bile zadovoljene sve potrebe mališana u tom pogledu. Na meniu je obavezno i voće a mališani osim redovnih obroka dobijaju i uženu. Hrana se priprema u centralnoj kuhinji PU „Pčelica“ uz obavezno poštovanje svih standarda.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.