Izvor: BujanovackiGlas.info, 22.Dec.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šljunkara – Asfaltna baza

Radi u sastavu preduzeća “Putevi Užice” Nalazi se na desnoj strani Binačke Morave, pored puta kod skretanja za Železničku stanicu.
Na ovom mestu pre Drugog svetskog rata radila je ciglana “Morava”. vlasnika Vukašina i Stanoja Cvetanovića. Ciglana je nacionalizovana 1948. godine i nastavila proizvodnju, pod imenom “Pobeda”. Do 1975. godine iscrpene su rezerve gline, te je 1985. počela izgradnja nove ciglane u selu Karadnik.

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Povezane vesti

Građevinsko preduzeće “Integral ” – Bujanovac

Izvor: BujanovackiGlas.info, 23.Dec.2017, 19:01

Nastalo je izdvajanjem iz komunalnog preduzeća “Univerzal” 1979. godine. . Počelo je sa 18 radnika i preuzimanjem stare ciglane koja je ugašena krajem 1981. godine. Te 1981. godine na obalama Južne Morave podignuta je i šljunkara sa separacijom, kapaciteta 50m3 na sat separiranog opranog šljunka...

Nastavak na BujanovackiGlas.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.