Izvor: JUGpress.com, 17.Nov.2022, 22:56

Slika biblioteke “Branko Radičević” predstavlja Lebane u projektu “Biblioteke u oku umetnika”

LEBANE

Slika Marije Aranđelović na kojoj je biblioteka “Branko Radičević” predstavljaće Lebane u projektu “Biblioteke u oku umetnika”, kojeg su ove godine realizovali članovi Bibliotekarskog društva Srbije, Sekcije za kulturne i obrazovne programe.

U pitanju je izložba umetničkih radova, inspirisanih zgradama 20 biblioteka u Srbiji.

Projekat je realizovan povodom obeležavanja jubileja 75 godina osnivanja Bibliotekarskog društva Srbije. U okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ovog projekta realizovana je virtuelna izložba sa katalogom, čiji su autori MA Siniša Golubović i Branimir Veljković, a on je zadužen i za tehničku pripremu, montažu i dizajn. Izdavač kataloga je Biblioteka “Vuk Karadžić” iz Aleksinca.

Projekat ima za cilj povezivanje i umrežavanje biblioteka i likovnih umetnika iz sredina u kojima žive i rade. S obzirom na to da biblioteke predstavljaju znamenitost svakog grada, a statistika govori da preko 80% njih nema adekvatan prostor, još jedan od ciljeva je i isticanje potrebe da se za biblioteke grade funkcionalno opremljeni prostori.

Jovana Stošić

14

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.