Skupština usvojila odluku o maksimalnom broju radnika

Izvor: JUGpress.com, 01.Dec.2017, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština usvojila odluku o maksimalnom broju radnika

BUJANOVAC

Odbornici SO Bujanovac usvojili su na današnjoj sednici Odluku o maksimalnom broju radnika na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave. Odlukom je predviđeno da broj zaposlenih u Opštinskoj upravi i  javnim preduzećima i ustanovama bude smanjen za 40 – sa sadašnjih 507 na 467. Najveći broj radnika napustiće JP „Komunalac“ – 18, u Opštinskoj upravi višak je deset radnika, u Domu kulture četiri, po troje će napustiti PU „Naša  radost“ i Sportski >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << centar „Mladost“ i po jedan gradsku biblioteku i Turističku organizaciju Bujanovac. Najveći broj ovih radnika ispunjava uslove za penziju, neki će uslove ispuniti nakon godinu ili dve na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a 13 radnika se odlučilo za socijalni program kojim je predviđena otpremnina od 250 evra po godini radnog staža.

„Ovo je tek početak procesa smanjivanja broja zaposlenih u javnom sektoru“, poručio je sa skupštinske govornice zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić.

             „Očekuje nas još nekoliko krugova racionalizacije sa ciljem da se do 2020. godine ukupan broj zaposlenih u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama svede na 405 radnika“, istakao je Arsić.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.