Skupština opštine Bujanovca: O budžetu i pravom i lažnom predsedniku

Izvor: JUGpress.com, 22.Dec.2017, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština opštine Bujanovca: O budžetu i pravom i lažnom predsedniku

BUJANOVAC

Skupštinska većina u aktuelnom sazivu SO Bujanovac usvojila je predlog opštinskog budžeta za 2018. godinu. Budžet opštine će u narednoj godini iznositi 1,16 milijardi dinara, a predlogu se žestoko protivila opozicija, Demokratska partija Nagipa Arifija i Srpska napredna stranka.

„Budžet vam počinje i završava asfaltom – godina asfalta“, rekao je šef odborničke grupe DP, Hajredin Hida, tražeći da se ova tačka ne uvrsti u dnevni red.

„Sporan >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je i procentualni odnos investicija, srpska zajednica dobija više nego što bi trebalo u odnosu na broj stanovnika“, istakao je Hida.

Miodrag Milković, iz koalicije okupljenje oko SNS, je, pored ostalog, rekao da opština Bujanovac ima 5.000 nezaposlenih i da ljudi nemaju od čega da žive.

„Trebaju nam nova radna mesta, a ne samo infrastruktura i da svaka treća reč u budžetu bude asfalt.“

Tokom njegovog izlaganja, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi ga je više puta, povišenim tonom, upozoravao da se ne obraća lično njemu već skupštini.

„Čini mi se da se opozicija ne protivi toliko budžetu koliko imate problema sa nekim svojim saradnicima. Ako bih hteo da budem zlonameran, rekao bih da bi vi to okarakterisali kao jeres, kao bogohuljenje“, poručio je odbornik SNS-a, Nenad Zafirović, dodavši da će u nekom trenutku za realizaciju stavki iz budžeta faliti oko 100 miliona dinara i da će vlast tek tada biti u velikom problemu.

Zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić je istakao da je ovaj budžet realan, kao i da je rebalans budžeta normalna pojava.

„Niko ne može da isplanira sve do detalja, rebalans budžeta rade svi, od opštinskih vlasti do republičke. Nije bilo nikakve rasprave ili svađe među koalicionim partenirma u vlasti, sve što radimo je u interesu građana“.

U toku današnje rasprave, politički oponenti su potezali i argumente koje nisu bili posebno povezani sa dnevnim redom, odnosno budžetom. Govorilo se o tome ko je Miru Marković proglašavao počasnim građaninom Bujanovca, ko vređa Tursku, ko je formalni, a ko pravi predsednik opštine Bujanovac.

Već sutra na dnevnom redu Opštinskog veća naći će se rebalans budžeta za 2017. godinu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.