Izvor: JUGpress.com, 29.Apr.2023, 20:43

Skupština grada Niša oduzela pravo korišćenja utrina selima Gornji Matejevac i Jasenovik

NIŠ

Na osnovu Odluke Skupštine Grada Niša PRESTAJE PRAVO KORIŠĆENjA sela Gornji Matejevac, na nepokretnosti – katastarskoj parceli broj 73, na mestu zvanom „Belin vrh“ -pašnjak u površini od 38,96,24 ha i sela Jasenovik na nepokretnosti – katastarskoj parceli broj 102/1 na mestu zvanom „Parkač“ – pašnjak u površini od 47,35,85 ha, saopštio je danas Gradski odbor Zajedno-Moramo iz Niša.

“Ova Odluka je donesena na hitnoj sednici SG Niša, po hitnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << postupku, pod velom tajni, bez odgovora na mnogobrojna postavljena pitanja, bez javne rasprave, bez mišljenja GO Pantelej, bez dužnog obaveštenja meštanima, bez izmene prostornog plana i prenamene zemljišta koje se očekuje iz poljoprivrednog u građevinsko, bez procene uticaja na životnu sredinu a pomenute parcele su naslonjene na seoska naselja.

smart

Ovom Odlukom prekršen je:

Zakon o poljoprivrednom zemljištu,Uredba o načinu i uslovima i postupku za davanje poljoprivrednog zemljišta na korišćenje u nepoljoprivredne svrhe,Pravilnik o uslovima i postupku davanja u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojiniZakon o povraćaju utrina i pašnjaka selima na korišćenje

Zbog svega gore navedenog kao odbornik u GO Pantelej i meštanin Gornjeg Matejevca organizujem protest pod nazivom: „NE DAMO VAM UTRINE I PAŠNjAKE“

Protest će se održatu u centru sela Gornji Matejevac, na tribini fudbalskog stadiona „Jedinstvo“ iza Zadružnog doma, dana 04.maja 2023.godine, sa početkom u 18.00 časova a biće pozvani svi građani Matejevca i okolne na čije živote ovakva Odluka može da utiče i čije dostojanstvo je pogaženo.

Zahtevi upućen sa protesta biće:DA SE PONIŠTI ODLUKA O PRESTANKU PRAVA KORIŠĆENjA PAŠNjAKA SELIMA GORNjI MATEJEVAC I JASENOVIK,DA SE POKRENU ADEKVATNI SUDSKI I UPRAVNI POSTUPCI,DA SE POSTAVI PITANjE ODBORNICIMA SG NIŠA: ČIJI SU ONI PREDSTAVNICI? ZAŠTOGLASAJU I DONOSE ODLUKE A DANISU UPOZNATI SA MATERIJOM, DA NEMAJU POJMA O ČEMU SE RADI I ŠTA SE TU PREDVIĐA?

DA LI SU SVESNI KAKVE POSLEDICE PO STANOVNIŠTVO I ŽIVOTNU SREDINU MOŽE DA UZROKUJE NjIHOVA ODLUKA?

Da se radi o nečem lepom i korisnom sigurno bi se pohvalili. Ne bi krili od javnosti i ne bi donosili Odluku na brzinu i po hitnom postupku. Na protestu će biti predočene i sve mogućnosti koje ovakva Odluka ako ostane na snazi predviđa”, navodi se u saopštenju koje potpisuje ispred “ZAJEDNO – MORAMO“ Slaviša Dinić. (kraj) SZ/MNI ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.