Izvor: JUGpress.com, 22.Okt.2021, 20:21

Sindikat: Izjednačiti plate radnika u prosveti

BEOGRAD

Sindikat radnika u prosveti Srbije saopštio je danas da od Vlade Srbije i resornih ministarstava traži da od 1. januara 2022. godine počne primena Zakona o platama zaposlenih u javnom sektoru kako bi se plate zaposlenih u obrazovanju izjednačile sa platama zaposlenih u ostalim delatnostima koje se finansiraju iz budžeta.

Na taj način bi se, kako ocenjuju u ovom Sindikatu, uveo pravedan sistem zarada u javnom sektoru. 

U saopštenju se navodi da, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ne počne primena Zakona o platama zaposlenih u javnom sektoru, ovaj Sindikat traži povećanje cene rada za sve zaposlene u obrazovanju za 15 odsto.

Na taj način bi zarade zaposlenih u obrazovanju bile izjednačene sa zaradama ostalih budžetskih korisnika za kojima zaostaju.

Sindikat radnika u prosveti Srbije, pored ostalog, traži da se u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika izvrši korekcija koeficijenata za zaposlene od četvrtog do šestog stepena stručnosti tako da se koeficijenti vannastavnog osoblja izjednače sa koeficijentima zaposlenih istog stepena stručnosti u nastavi kako je dogovoreno s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić u martu 2020. godine.

Ukoliko se ovaj zahtev ne ispuni, imajući u vidu povećanje minimalca za 9,4 odsto, nenastavno osoblje od četvrtog do šestog stepena stručnosti imaće minimalnu zaradu, upozorava ovaj Sindikat.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.