Izvor: JUGpress.com, 17.Sep.2019, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šezdeset miliona dinara za podsticaj ruralnog razvoja iz budžeta grada za 2019.

NIŠ

 Ugovore o dodeli  podsticajnih sredstava za poljoprivredu i ruralni razvoj za 2019. Godinu danas  je u Gradskoj kući potpisalo 284 poljoprivredna proizvođača, a svečano su uručeni ugovori predstavnicima poljoprivrednih grana.

Ugovore o subvenciji je uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je naglasio da će Grad Niš povećati za sledeću godinu iznos subvencija za oko 20 odsto.

“Dvadeset procenata više je ove godine nego predhodne, predhodne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << više nego one pre nje, a sledeće godine će biti više nego ove. Stvorili sus e uslovida grad može da pomaže i daje doprinos svim oblastima društvenog razvoja. U tom smislu i poljoprivrednici mogu da očekuju nova, veća sredstva koja će grad izdvojiti sledeće godine“, istakao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Prema njegovim rečima Grad je sada finansijski stabilan i spreman da još više pomogne poljoprivrednim proizvođačima. U obraćanju okupljenim poljoprivrednicima on je istakao i to da posle mnogo godina Grad Niš zahvaljujući opredeljenim sredstvima od starne države ulaže u infrastrukturu sela i da bi u narednih pet godina veliki broj sela u ovom delu Srbije, trebalo da bude opremljen vodovodnom i kanalizacionom mrežom.

Konkurs za dodelu subvencija za poljoprivrednike je i dalje u toku, jer je preostalo još nešto manje od polovine namenjenih sredstava za subvencije, za koje je ove godine predviđeno 60 miliona dinara.

“Svi su dobili sredstva, čak imamo i više sredstava. Prvi put se dešava da imamo još uvek nepodeljena sredstva i konkurs je još uvek u toku. Tako da pozivam sve mlade ljude, poljoprivrednike, sve one koji do sada to nisu iskoristili, i ako nemaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, da ih registruju i dođu i dobiju sredstva”, naveo je Miljko Ćoćić, predsednik komisije za dodelu kredita i subvencija.

Za ovogodišnje subvencije opredejjeno je 60 miliona dinara.

Najtraženiji je bio program za mlade poljoprivrednike, kojim je opredeljeno 6 miliona dinara i koji su utrošeni u prvoj nedelji od raspisivanja konkursa. Umesto ugovorom predviđenih 120 dana za isplatu podsticaja, poljoprivrednicima će povraćaj sredstava biti isplaćen najkasnije za 20 dana kažu iz Grada.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Gradonačelnik Niša: Izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda počinje naredne godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2019, 12:19

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je danas da će izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u tom gradu, vrednog 55 miliona evra, početi naredne godine...Bulatović je rekao da je grad obezbedio sredstva za realizaciju tog projekta uz podršku Evropske unije i države Srbije..."Projekat...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.