Izvor: JUGpress.com, 07.Jul.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šesta “Slobodna zona “ u Nišu: Rekonstrukcija Trga kralja Milana izraz bahatosti

NIŠ

„U Nišu je počelo rušilačko dejstvo na delu, kao posledica sumanutog projekta rekonstrukcije parka preko puta Gradske kuće u okviru rekonstrukcije Trga Kralja Milana“, rekao je  Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša na šestoj akciji “Slobodna zona “, održanoj sinoć u Nišu.

Jovanović dodaje  da je prvi korak ovog destruktivnog projekta gradske vlasti u parku, u srcu Niša, rušenje klupica, koje su, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tvrdi, zamenjene pre izvesnog vremena.

„Klupice smo menjali, farbali i brižno čuvali. U tom parku smo odrastali i umesto da samo zablista novim sjajem, niško rukovodstvo kreće sa sečom stabala po uzoru na kolege iz vlasti iz Beograda i Aleksinca“, ističe Jovanović.

 Branislav Jovanović, je rekao da će on lično fizički ometati novo popločavanje centralnog Trga kralja Milana u Nišu.

 “Mi nismo protiv razvoja grada. Ne tražimo ništa drugo nego da se planska i projektna dokumentacija iz 2012. godine, kada je ova vlas takođe bila u Nišu, poštuje . Tada je na inicijativu gospodina Perišića urađeno popločavanje Trga Milana. U čijem interesu se sve to menja, vade se stare, postavljaju nove” pita Jovanović i dodaje “ Smatramo da prioritet u gradu treba da budu deca, tj izgradnja obdaništa i škola, infrastrukture, da ljudi ne gaze blato, da imaju vodu i kanalizaciju, da se grade industrijske zone za zapošljavanke, da se grade ambulante kad je zdravstvo u pitanju, da se ulaže u poljoprivredu. Ovaj ugovor je izraz bahatosti, luksuza i divljaštva.

Niška opozicija,  koja je organizovala šesti po redu protest pod nazivom “Slobodna zona”, smatra da se “ovakvim šminkanje pred izbore stvara privid da se nešto radi kao i šminkanje tj grebanjem asfalta na niškim ulicama stava privid da se ulice grade, jer se postavlja novi sloj asfalta, a ispod, počev od kolovozne konstrukcije pa do vodovodne i kanalizacione mreže ništa ne menja iako je staro po 30 godina, ime se stvara direktna šteta budžetu”

Šestoj „Slobodnoj zoni“ prisustvovali su predstavnici Demokratske stranke i  Nove stranke  koji su ocenili da rekonstrukcija centralnog niškog trga, koja košta više od 218 miliona dinara, predstavlja koruptivni, štetočinski i nepotreban posao“ u režiji lokalne vlasti. Dodali su da to neće biti konačna cena rekonstrukcije, pošto u nju nisu uračunatirasveta, obnova Tvrđavskog mosta i nova fontana na obližnjem parkingu.

Čelnici DS, SSP i NS naveli su da se za novac koji se nepotrebno baca na rekonstrukciju centralnog trga može završiti Somborski bulevar ili izgraditi tri nove zdravstvene stanice, a za novac koji se baca na preuređenje parka napraviti dva nova obdaništa.

Miodrag Stanković, čelnik niških demokrata, istakao je da samo 33 odsto domaćinstava u Nišu ima rešenu kanalizaciju, da je 2200 dece na listi čekanja za vrtiće, a da za sedam godina vlasti SNS-a nije izgrađen nijedan vrtić, niti škola.

Ivan Jovanović, iz Nove stranke u Nišu, smarta da treba srušiti aktuelna vlast  svojom katastrofalnom politikom nanosi veliku štetu građanima.

Učesnici sinoćnog skupa su zatražili da se odmah zaustave započeti radovi na preuređenju obližnjeg parka.  Prva faza rekonstrukcije trga, košta oko 84 miliona dinara .

Urganizatori skupa traže da se o rekonstrukciji otvori javna rasprava.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.