Šest novih zaraza i jedan smrtni slučaj u Pirotskom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Avg.2020, 17:42

Šest novih zaraza i jedan smrtni slučaj u Pirotskom okrugu

Od poslednjeg preseka Zavoda za javno zdravlje u Pirotu u ovu ustanovu stigli su rezultati za još 69 uzoraka uzetih u Pirotskom okrugu, a od tog broja 6 je pozitivno. Kako saopštavaju iz Zavoda registrovan je i još jedan smrtni slučaj.

Još 5 Piroćanaca i 1 Belopalančanin pozitivni su na novi korona virus, pokazuju novi podaci lokalnog Zavoda za javno zdravlje. Za poslednja 24 sata registrovan je i još jedan smrtni slučaj, čime je ukupan broj umrlih 24 od početka epidemije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Kako saopštavaju iz Zavoda, u letnjem epidemijskom talasu, od kraja maja do danas, registrovano je 194 zaraza kovidom, od kojih je, kako saopštavaju, više od dve trećine zaraženih osoba izlečeno.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot se nalazi 5 obolelih pod sumnjom na kovid, dok su 66 osobe u izolaciji, a danas je uzorkovano i dostavljeno u laboratoriju Institura za javno zdravlje Niš još 19 briseva.

Od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 352 osoba - u Pirotu 237, Babušnici 32, Beloj Palanci 79 i Dimitrovgradu 4.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.