Separatisti proširili optužnicu protiv Zorana Đokića iz Peći

Izvor: KMnovine.com, 18.Jan.2021, 10:01

Separatisti proširili optužnicu protiv Zorana Đokića iz Peći

Separatisti proširili optužnicu protiv Zorana Đokića iz Peći
Takozvano "tužilaštvo u Peći", pod kontrolom šiptarskih separatista, proširilo je optužnicu protiv Srbina Zorana Đokića iz Peći, potvrdio je njegov advokat, Ljubomir Pantović.


   
Foto: Ilustracija
   




Đokića terete za ratni zločin koji se tereti za ratni zločin, ali je optužnica pet dana pre zakazane >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << završne reči proširena na osnovu "iskaza tri svedoka" koji su dati krajem juna i početkom jula prošle godine.
Pantović navodi da tužilaštvo tokom postupka formalno ima pravo da menja ili proširi optužnicu, ukoliko tužilac smatra da su se pojavili neki novi dokazi u toku glavnog pretresa, ali:
„Čekati šest meseci, odnosno skoro sedam, to nije bilo u redu. Međutim mi tu ne možemo ništa“, dodao je Pantović.
Postojeća optužnica proširena je za tri zločina koji nisu uvrštena u prethodnu optužnicu.
Pantović objašnjava da u slučaju proširenja optužnice, odbrana dobija određeni rok za pripremu. Novi datum završne reči je 4. februar, kada će se optuženi Đokić izjasniti o novim optužbama tužilaštva.
Zorana Đokića je uhapsila takozvana "kosovska policija" 2. februara 2019. godine na prelazu Jarinje koji je uspostavljen pa čak i izgrađen od strane aktuelnog režima u Srbiji. Đokiću je tada određen jednomesečni pritvor a onda produžavan.
Prema optužnici podignutoj u junu 2019., Đokić se sumnjiči da je „u saradnji sa neidentifikovanom kriminalnom grupom srpske nacionalnosti, tokom marta i aprila 1999. godine, počinio zločine protiv civilnog stanovništva u naselju Kristal u Peći, gde su, prema navodima optužnice, “nasilno ušli u albanske kuće, naterali stanovnike da napuste domove, fizički i psihički ih zlostavljali, ali i ubili“.
Ne precizira se da li su zatečeni u albanskim kućama napustili domove pre ili pošto su ubijeni! Naravno, ovo je samo rekacija na besmislenost optužnica koje se protiv Srba podižu od strane separatistčkih ilegalnih vlasti i kvazi-institucija dok se proteklih 20 godina nad Srbima sprovodi genocid za koji niko nije kažnjen.
Na primer, pre samo nekoliko dana Albanci su bez ikakvog pravnog osnova, pa čak i bez onih koje bi izdalo njihovo ilegalno pravosuđe po čijim se "zakonima" vladaju, upravo u istom gradu - Peći, porušili kuću Mirjane Drigant prognane iz ovog grada 1999. godine. Snimak tog zločina možete pogledati na sledećem linku: PEĆ: Šiptari Mirjani srušili kuću pred njenim očima ↗


Osionost i uspeh separatista naročito pomažu mediji na srpskom jeziku i sa srpskim novinarima, koji svaku izjavu ilegalnih separatističkih vlasti prenose ne samo bez ikakve provere već i nazivajući ih titulama i zvanjima koja njima nikako ne pripadaju budući da su deo jednog nepriznatog, kriminalnog sistema koji se direktno protivi zakonima i Ustavu zemlje na čijoj teritoriji deluje - Republici Srbiji, to jest srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji.

* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Priština, Zoran Đokić optužen za ratni zločin na osnovu glasina - KM NovinePriština, Zoran Đokić optužen za ratni zločin na osnovu glasina #Kosovo #Metohija #Srbija #Zločin #Rat #Zoran #Djokić Ilegalno "specijalno tužilaštvo" albanskih separatista podiglo je optužnicu protiv Zorana Đokića iz Peći, osumnjičenog za ratni zločin protiv civila tokom marta i aprila 1999. godine u tom gradu.


PROČITAJTE JOŠ:   
Šiptarski sud oslobađa džihadiste a Srbima izmišlja zločine - KM NovineTakozvani "apelacioni sud Kosova" oslobodio je šestoricu Šiptara sa KiM, osumnjičenih za učešće u terorističkim aktivnostima u Iraku i Siriji. U pritvoru je ostalo još 36 Albanaca, nastavljena je potera za preostalih 15 osumnjičenih. U kosovskoj policiji Srni je rečeno da je sud prihvatio šest od 39 žalbi i oslobodio šestoricu Albanaca.


PROČITAJTE JOŠ:   
Šiptarski separatisti protiv Srba podižu optužnice za slučajeve koje je UNMIK već zatvorio - KM NovineŠiptarski separatisti sa KiM podižu optužnice za slučajeve koje je UNMIK već zatvorio #UNMIK #Zločin #Srbi #Kosovo #Metohija #Srbija #Optužnica #Šiptari #Albanci #Mržnja #Osveta #KMnovine Srpski advokati sa Kosova i Metohije opominju na nove slučajeve šiptarskog bezakonja koji sve češće podižu optužnice za predmete koji su davno zatvoreni.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju


Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.