Seoske igre i spremanje gulaša na “Miholjskim susretima sela”

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jul.2023, 18:53

Seoske igre i spremanje gulaša na “Miholjskim susretima sela”

Bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, trka sa skakanjem u džaku, gađanje glinenih golubova i priprema gulaša, takmičenja su na ovogodišnjim "Miholjskim susretima sela" koja će se u dimitrovgradskoj opštini održati u selu Smilovci.

Pored tradicionalnih seoskih igara i pripreme gulaša od svinjskog mesa, u kojima će se takmičiti predstavnici mesnih zajednica, organizovaće se i izložba starih fotografija, proizvoda domaće radinosti, umetničkih slika, zapisanih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << priča i pesama i starog alata i posuđa.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupiće KUD “Caribrod”, Caribrodski orkestar i duvački orkestar “Smilovska banda”, a biće organizovano i takmičenje u pevanju i igranju tradicionalnih šopskih igara i pesama.

Manifestacija će se održati u subotu, 29. jula, sa početkom od 11 sati, a prijave za učešće vrše se u Turističko - informativnom centru Caribrod ili na broj telefona 010/360-873.

Ministarstvo za brigu o selu je za organizovanje manifestacije ove godine Opštini Dimitrovgrad odobrilo oko 490.000 dinara, dok je učešće lokalne samouprave 150.000 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.