Semafor na prelazu kod Kalče do kraja godine

Izvor: JužneVesti.com, 30.Avg.2018, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Semafor na prelazu kod "Kalče" do kraja godine

Kako pešaci ne bi nekontrolisano prelazili “zebru” u Ulici Nikole Pašića kod “Kalče”, a vozači lakše prolazili tim delom ulice u centru grada, do kraja 2018. godine će na tom prelazu biti postavljen semafor, najavljuje gradski većnik Igor Vojinović.

Vojinović kaže da su odluku o postavljanju semafora doneli na inicijativu Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Niša koji je i dao novac za kupovinu uređaja.

Odluka je doneta u cilju regulisanja saobraćajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tokova na ovom pešačkom prelazu i unapređenja dinamike saobraćaja u navedenoj ulici - objašnjava Vojinović.

Napominje da se trenutno obezbeđuje dokumentacija koja je neophodna za postavljanje uređaja i priključenje semafora na električnu mrežu, te da će do kraja godine semafori početi da rade.

Gradski većnik kaže da je u planu se semafori postave i kod Doma zdravlja, odnosno na raskrsnici ulica Vojvode Mišića i Vojvode Tankosića. Za taj semafor se, napominje, trenutno radi saobraćajni projekat, te Vojinović ne precizira kada će on početi da radi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.