Izvor: JUGpress.com, 11.Nov.2019, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekulić: Crna Gora će analizirati inicijativu o malom Šengenu

OHRID

(Agencije)

Ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić izjavila je u Ohridu posle sastanka čelnika Zapadnog Balkana, da će Crna Gora razmotriti inicijativu o takozvanom “malom Šengenu” odnosno koliko takav potez može da donese dobra toj državi.

“Svaka inicijativa koja se ticala ekonomske povezanosti regiona u Crnoj Gori prolazila je kroz analizu – da li ubrzava evropske integracije zemlje i koji benefit donosi građanima i privredi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Tako će i ova inicijativa biti analizirana na nivou institucija i ekperata, pa ako se dokaže da ispunjava oba uslova, razgovaraćemo” rekla je Sekulić i istakla da će prilika za to biti već u decembru u Draču.

Crnogorska ministarka ekonomije istakla je da je njena zemlja možda najbliže cilju pristupanja Evropskoj uniji i da u okviru CEFTA sporazuma nema otvorenih pitanja, da je najviše odmakla u primeni preporuka i da za nju integracija u EU nema alternativu.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.