Sednica u susret godine jubileja Milanskog edikta

Izvor: juGmedia, 02.Dec.2012, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica u susret godine jubileja Milanskog edikta

NIŠ – Na sednica Skupštine grada, koja će biti održana u sredu, 12. decembra, biće doneta odluka o proglašenju 2013.godine kao godinom obeležavanja Milanskog edikta.

Do kraja godine, prema najavama predsednika Skupštine prof.dr Mileta Ilića,  u planu je još jedna sednica na kojoj će biti usvojen budžet grada i planovi rada gradskih institucija za narednu godinu.

“Pored donošenja odluke o proglašenju 2013. godine godinom obeležavanja Milanskog edikta biće >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << doneta i odluka o ustanovljenju Nagrade za toleranciju „Car Konstantin“. Obe ove odluke, plod su dogovora svih odborničkih grupa i očekuje se da će biti donete jednoglasno, najavio je prfo.dr Ilić.

Skupština će u sredu raspravljati i o predlogu odluke o nagradi studentima Univerziteta u Nišu koji su diplomirali sa prosekom 10. Ova priznanja bi trebalo da se dodeljuju prilikom svečanosti dodele nagrade 11. januar.

Iz domena socijalne zaštite biće i predlog odluke da karta u javnom gradskom saobraćaju bude 30% jeftinija za redovne studente, đake osnovnih i srednjih škola i građane stare između 65 i 70 godina, dok bi starijima od 70 godina ostala povlastica besplatnog prevoza.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.