Saša Janković može da bude vođa opozicije

Izvor: JužneVesti.com, 24.Apr.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Saša Janković može da bude vođa opozicije"

Zbog toga što je dokazao da se zalaže za evropske integracije i izgradnju demokratskih institucija, Zaštitnik građana Saša Janković mogao bi da bude nestranački kandidat za vođu opozicije, smatra zamenik predsednika stranke Zajedno za Srbiju Boško Ristić.

Napominjući da se o tome u javnosti često govori, Ristić u emisiji "15 minuta" kaže da Jankovića smatra “izuzetnim čovekom” kome veliki broj građana veruje, a koji svoju istrajnost u izgradnji demokratskih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << institucija dokazuje i ovih dana kada je “pred napadima vladajuće političke opcije”.

Ombudsman je vrlo važna građanska institucija koja treba da kontroliše vlast, da popravlja i pravni okvir i državno uređenje i politički sistem. Janković kao Zaštitnik građana je upravo sada pred napadima autoritarnog režima, a sve sa ciljem da se on povuče sa te funkcije i da se još jedna poluga građanske kontrole vlasti uništi - kaže Ristić.

Ristić podseća da je nedavno u Nišu potpisan sporazum između stranke Zajedno za Srbiju i Narodnog pokreta Srbije i naglašava da je jedna od njihovih ideja i da građanima ponude nove, mlade ljude.

Mi imamo  gradonačelnike Šapca i Trstenika koji su mladi ljudi, starosti oko 35 godina i sa ne tako malim političkim iskustvom i značajnim uspesima u svojim sredinama. Naša želja je da i Nišu ponudimo što više mladih lica koja neće biti sama sebi cilj nego će imati kvalitetne odgovore na izazove koje ova autoritarna vlast postavlja pred građane Srbije - napominje on.

Zašto je, prema njegovom mišljenju, situacija u Srbiji danas slična onoj u vreme Mloševića, koje su glavne ekonomske i političke ideje ZZS-a i Narodnog pokreta Srbije, zašto istraga o tome ko je pretukao poslanika ZZS-a Blagoja Bradića “tapka u mestu”, saznajte u emisiji “15 minuta”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.