Izvor: JUGpress.com, 08.Jun.2021, 08:15

Šampionsko slavlje Zaječaraca na vlasotinačkoj ,,Rosulji”

VLASOTINCE

I najzad, posle odigranih 38.kola, okončana je prvenstvena trka na srpskoligaškom ,,Istoku”. U zimskoj pauzi rukovodstvo Vlasine najavljivalo je juriš na sam vrh tabele, jer su sve ekipe iz samog vrha tabele , po prolećnom rasporedu, gostovale u gradu na Vlasini. Uz to verovali su u kvalitet i snagu svoje ekipe, što ih je navelo da kažu kako će se ,,pobednički pehar predati šampionskoj ekipi Vlasine u poslednjoj prvenstvenoj utakmici na ,,Rosulji” i to u susretu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa srpskoligašem iz Zaječara”. I nisu pogrešili oko mesta predaje šampionskog pehara. Greška je jedino što će slavodobitnički pehar krasiti vitrine Timoka 1919 u Zaječaru. Ako je za utehu vredno je pomenuti da je Vlasina golom Đokića u 68.minutu savladala sa 1:0 šampionsku ekipu srpskoligaša iz Zaječara.

Revnosno i ekspeditivno rukovodstvo Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, na čelu sa predsednikom Novicom Tončevim, šampionski pehar pre početka utakmice predalo je kapitenu ekipe Timoka 1919, a takođe, kao najboljoj ekipi u Drugoj pionirskoj ligi ,,Jug”, komesar za takmičenje Vitomir Mitković uručio je prigodan pehar kapitenu pionirske ekipe Vlasine.

Iskreno čestitam fudbalerima Timoka 1919 na osvojenom prvom mestu i nadam se i želim im da pobede u baražu i da mi koji se takmičimo u Srpskoj ligi ,,Istok” imamo predstavnika u Prvoj ligi Srbije.Ove sezone popunjavali smo lige, i bilo je to malo otežavajuće takmičenje. Ali, zato za sledeću sezonu nema popunjavanja, odbili smo zahteve, tako da lige ostaju sa po 16 klubova u takmičenju – rekao je između ostalog Novica Tončev, prvi čovek FSRIS.

Sportski savez opštine Vlasotince obezbedio je u saradnji sa Sportskim savezom Srbije dve garniture dresova i 20 lopti za pionire Vlasine.

Prvenstvena fudbalska sezona 2020/2021.godine je više nego neuspešna za klubova sa teritorije Fudbalskoh saveza Jablaničkog okruga. Vlasotinački srpskoligaš Vlasina od kandidata za prvo mesto, više nego slabim igrama i rezultatima, svoj srpkoliogaški status spašavao je u samoj završnici prvenstva. Na kraju jesenje sezone bili su na trećem mestu i inkasirali su tada na svom bodovnom kontu 42 boda, samo četiri bodova manje od tada vodećeg Timoka 1919. Na kraju sezone srpskoligaš iz Zaječara sa 83 boda osvojio je prvo mesto, dok su ,,Rosuljci” završili na četvrtoj poziciji sa 70 osvojenih bodova, dakle čak 13 bodova manje od ekipe iz Zaječara.

U poslednjoj deceniji fudbalska meka bilo je Mršane selo nadomak Leskovca sa svojom fudbalskom ekipom Moravac Orion. Predvođeni predsednikom Jovanom Stankovićem puno su uradili na fudbalskoj infrastrukturi a i sportski rezultati bili su za ponos. Od ekipe iz Leskovačke okružne lige munjevito su stigli do Prve lige Srbije, gde su jedno vreme imali i zapaženu ulogu. Ali, to nije potrajalo dugo. Došlo je do pada povlačenjem iz kluba predsednika Stankovića, i ove sezone usledio je sunovrat Mrštančana. Od početka sezone su bili ,,fenjerdžije” i tako su dočekali i kraj prvenstva sa samo sedam osvojenih bodova.

Ekipa Radana iz Lebana od naredne jeseni igraće zonski stepen takmičenja, jer nisu uspeli da se plasiraju na bezvbednom mestu na tabeli srpskoligaškog ,,Istoka” .

Fudbalska čaršija, po običaju je dobro obaveštena i sve ona (ne)zna. Uveliko neki govore o nekom novom sistemu takmičenja, ali sve su to za sada špekulacije, a Propozicije takmičenja su fudbalski zakon i one se moraju poštovati, ukoliko neki najviši fudbalski organ ne donosi drugojačiju odluku.

Da podsetimo šta piše Propozicijama takmičenja za sezonu 2020/2021.godinu:

U odeljku XXV – OBNAVLjANjE LIGA

(1) Po završetku takmičenja Srpske lige sezone 2020/2021.obnavljanje lige vrši se na sledeći način:

,,Iz Srpske lige ,,Istok” ispada 7 (sedam) najslabije plasiranih klubovai još onoliko koliko se vrati iz Prve lige Srbije, a pripadaju teritoriji Srpske lige ,Istok”, odnosno 8 (osam) najslabije plasiranih klubova i još onoliko klubova koliko se vrati iz Prve lige Srbije, ukoliko prvoplasirani klub kroz ,,baraž”ne obezbedi ulazak u Prvu ligu Srbije.

(7) U Srpsku ligu ,,Istok” ulaze prvoplasirani klubovi zonskih fudbalskih liga ,,Istok”, ,,Zapad”, ,,Jug” i ,,Centar”.

U danu slavlja

DEBITANSKI NASTUP PREDSEDNIKA OPŠTINE

Predsednik opštine Vlasotince, Bratislav Petrović prvi put je, ove sezone, bio na prvenstvenoj utakmici Vlasine, što neki rekoše da je imao debitanski nastup, pa je tako iskoristio i priliku da uputi čestitke pobedničkim ekipama, a posebno pionirskoj ekipi pionira Vlasine.

Uspeh pionira Vlasine pokazuje da naš fudbalski klub ne treba da brine za svoju budućnost. Nadam se da će im ovaj uspeh i osvojeni pehar biti motiv i podstrek za još bolji i veći rad. Ja im želim da nastave sa pobedama i u višem rangu takmičenja, a mi smo tu da ih podržimo – obećao je predsednik Petrović.I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.