Sajam privrede i preduzetništva u hali Čair

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2018, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam privrede i preduzetništva u hali "Čair"

Pod sloganom "Pre(d)uzmi svoju budućnost" Sajam privrede i preduzetništva Ekspo Niš 2018 biće održan 13. i 14. decembra u hali "Čair". Nenad Devetaković iz organizacije Sajma najavljuje da će na manifestaciji biti više od 110 učesnika.

Sajam je, kako objašnjava, prvenstveno namenjen lokalnim samoupravama koje dovode privrednike sa svoje teritorije.

U principu glavni nosioci ovogodišnjeg sajma su lokalne samouprave koje dovode svoje privredne subjekte >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kako bi iskazali privredne potencijale samih lokalnih samouprava, ali i privredne potencijale privrednih subjekata koji posluju u okviru njih – rekao je Devetaković.

Inače, iz Opštine Pantelej koja stoji iza Sajma kažu da ova manifestacija "korespondira sa politikom Vlade i usvojenim Programom dekade preduzetništva".

Sajam pod jednim krovom okuplja nadležna ministarstva i agencije, Nacionalnu službu za zapošljavanje, Privrednu komoru Srbije i regionalne komore, međunarodne donatore, društveno odgovorne kompanije, poslovne asocijacije, nevladine organizacije, uključujući i sve druge snage koje su spremne i mogu da direktno pomognu ili afirmišu razvoj preduzetništva i preduzetničkog duha s ciljem povećanja zaposlenosti u Srbiji – saopštili su iz Panteleja.

Dodaju da će u okviru sajma biti održana stručna konferencija "Potrebe privrede za kadrovima i primena Zakona o dualnom obrazovanju", koja će uslediti nakon zvaničnog otvaranja Sajma privrede i preduzetništva Ekspo Niš 2018, zakazanog za 13. decembar u 12 sati u pres centru hale "Čair". Zvanično zatvaranje sajma je u petak 14. decembra u 17 sati. Ulaz za posetioce je besplatan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sutra počinje Sajam privrede i preduzetništva

Izvor: JUGpress.com, 12.Dec.2018

NIŠ..Sutra u hali Čair organizuje se drugi Sajam privrede i preduzetništva. Organizator Sajma je gradska opština Pantelej pod pokroviteljstvom grada Niša. Sajam će trajati dva dana,  13. i 14.decembra... Cilj Sajma je međusobno povezivanje i promocija proizvoda malih i srednjih preduzeća i...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.