Izvor: JUGpress.com, 11.Apr.2024, 11:36

SafeJournalists i MFRR: Zahtevanje odgovornosti za napade na novinare u Srbiji

BEOGRAD
Zagovornici slobode medija osuđuju 25 godina nekažnjivosti ubistva novinara Slavka Ćuruvije
Povodom obeležavanja 25 godina od brutalnog ubistva srpskog novinara Slavka Ćuruvije, organizacije za slobodu medija ujedinjuju se da osude nastavak nekažnjivosti u ovom slučaju i zahtevaju odgovornost za sve akte nasilja nad novinarima u Srbiji. Nedavna oslobađajuća presuda bezbednosnim službenicima optuženim za Ćuruvijino ubistvo, kao i eskalacija napada na novinare u Novom Sadu, naglašavaju hitnu potrebu da vlasti deluju i zaštite slobodu štampe u Srbiji.
Obeležavanjem četvrt veka od ubistva srpskog novinara Slavka Ćuruvije, SafeJournalists mreža i Media Freedom Rapid Response...

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.