Izvor: JUGpress.com, 22.Mar.2024, 20:51

SafeJournalists: Institucije da sankcionišu osobu koja je napala novinara Furkana Saliua u Severnoj Makedoniji

SKOPLJE-BEOGRAD
Furkana Saliua, novinara iz Severne Makedonije, juče je u gradu Kičevu fizički napala Vesna Jakimovska, izvršna agentica.
Izvršiteljka Vesna Jakimovska napala je novinara Furkana Saliua, dok je uzimao izjavu od nje. Novinar je zadobio povrede ruke i oštećen mu je mikrofon. Saliu je sa lica mesta pozvao policiju i kasnije dao izjavu u policijskoj stanici. O ovom događaju je obavešten i tužilac iz Kičeva i odmah su preduzete radnje da se slučaj rasvetli.
Policija je juče privela Jakimovsku, nakon što je izvršila i drugi fizički napad, ovog puta na policajca u policijskoj stanici. Na osnovu zvaničnih informacija Ministarstva unutrašnjih poslova, pokušala je da uništi zvaničnu...

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.