Sa „Niš-ekspresom“ u obilazak Temišvara

Izvor: juGmedia, 17.Feb.2016, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa „Niš-ekspresom“ u obilazak Temišvara

NIŠ – Za sve ljubitelje putovanja i šopinga „Niš-ekspres“ će prvog vikenda u martu (5. i 6. marta) organizovati putovanje u Temišvar – kulturni, obrazovani i trgovački centar zapadne Rumunije.

Četvrti grad po veličini u Rumuniji nazivaju još i „Malim Bečom“ jer je dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo sedište svojom arhitekturom podseća na stari deo Beča.

Turisti koji sa „Niš-eskpresom“ otputuju u Temišvar moći će tokom 5. marta da obiđu najznačajnije >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kulturne i istorijske znamenitosti ovog grada. Trg pobede, Opera i Nacionalni teatar, Rumunska crkva, kip vučice koja doji Romula i Rema, Trg slobode na kojem se nalazi stara gradska većnica, kip Device Marije i bista Decebala poslednjeg dačkog kralja, samo su neke od znamenitosti po kojima je Temišvar poznat i van granica Rumunije.

Programom putovanja planiran je odlazak i do Trga jedinstva na kojem se nalaze stub kuge, rimokatolička katedralna crkva i Saborna crkva koja je sagradjena 1748.god.

Drugi dan putovanja sa „Niš-ekspresom“ turisti će započeti odlaskom do tržnog centra Julijus mol, a potom će imati nekoliko slobodnih sati koje će moći da provedu po sopstvenom izboru.

U „Niš-ekspresu“ ističu da ovo zanimljivo putovanje do Temišvara košta svega 55 evra, a može se platiti u gotovom ili u tri mesečne rate.

Dodatne informacije o putovanju svi zainteresovani mogu da dobiju putem telefona 018/ 257- 337; 257-393; 251-490 i 011/ 3231-215, putem mejla turizam@nis-ekspres.rs, turizambg@nis-ekspres.rs, kao i lično u poslovnicama „Niš-ekspresa“ u Nišu i Beogradu.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.