Izvor: JUGpress.com, 19.Avg.2023, 23:59

SSP: Nenade Stankoviću, čija je naša Direkcija za javni prevoz Grada Niša?!

NIŠ

Kao bomba je odjeknula vest na portalu “Niške inicijative” da Direkcija za javni prevoz Grada Niša mora da plati MILION EVRA zbog izgubljenog sudskog spora. I to je, prema tvrdnjama upućenih, tek jedna u nizu onih koje dolaze na naplatu, saopštio je niški odbor Stranke slobode i pravde (SSP).

” Alfa i omega niške Direkcije, Nenad Stanković, inače većnik za planiranje, izgradnju i vanredne situacije, koštaće Nišlije nekoliko miliona evra. Sam po sebi vanredna >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << situacija, ekspert za javne nabavke, stručnjak za gradski prevoz, više košta građane Niša nego sve elementarne nepogode zajedno! Još 2014. godine imali smo priliku da čujemo kako izgleda nameštanje tendera za gradski prevoz u režiji Nenada Stankovića. Iako se na snimcima vrlo eksplicitno moglo čuti da upravo Nenad Stanković, tada izvršni direktor Direkcije, savetuje kako da se namesti tender, izostala je reakcija nadležnih organa. I od tada je Direkcija pod šapom Nenada Stankovića. Podsetiću i na najveću javnu nabavku u Srbiji u 2020. godini – 10.6 milijarde vredan je ugovor za gradski prevoz Grada Niša! 10.6 MILIJARDE DINARA! Ovaj štetan ugovor svake godine dodatno košta građane Niša jer rizik za broj prodatih karata spada na Grad Niš a ne na prevoznike! I tako Nišlije iz budžeta redovno doplaćuju tu razliku, pa nas prevoz prošlog meseca košta preko 70miliona dinara DODATNO! A prevoz nikad skuplji i nikad gori. Stari autobusi koji se svako malo pale i za to niko nije odgovoran. Ugrožena je bezbednost desetine hiljada Nišlija i niko nije odgovoran! Tražili smo vanredni tehnički pregled za sve autobuse koji prevoze Nišlije, Direkcija ćuti i za to niko nije odgovoran! A za sve to vreme, Nenad Stanković caruje Gradom i Direkcijom! Za sve se pita, svi ga pitaju ne što najviše zna nego što se ničega ne stidi! Valjda je za ovih 20 godina, koliko parazitira na vlasti menjajući partije, izgubio osećaj za sramotu. Od Karića do Vučića još papa nije bio. Hoćemo bezbedan gradski prevoz, hoćemo reviziju ugovora, hoćemo da Direkcija za javni prevoz Grada Niša radi u interesu građana a ne prevoznika. Nenade Stankoviću, čija je naša Direkcija?!” pita niški SSP. (kraj)SP/ MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.