Izvor: JUGpress.com, 03.Maj.2021, 11:11

SSP: Hvala profesionalcima

BEOGRAD

Stranka slobode i pravde (SSP) danas je na Svetski dan slobode medija zahvalila profesionalnim novinarima koji svakoga dana rizikuju da bi građani Srbije bili u prilici da se na retkim nezavisnim medijima informišu istinito i pravovremeno.

“Ovo je njihov dan i mi im garantujemo da ćemo nakon što smenimo režim koji je državu oteo od naroda a većinu medija okupirao obezbediti svim novinarima u Srbiji da nesmetano rade svoj posao, jer bez nezavisnih medija nema >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ni demokratije ni dobrog života kakav zaslužujemo”, navela je SSP u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da se Svetski dan slobode medija u Srbiji dočekuje u uslovima paralelne realnosti koju kreiraju režimski mediji u kojima dominira Aleksandar Vučić za koga je rezervisano više vremena nego za sve ostale političke aktere zajedno, kao i neverovatne 84 odsto pozitivne objave.

Prema SSP, u takvoj atmosferi istina je praktično proterana sa televizija sa nacionalnom frekvencijom, nije moguće naći štampariju za štampanje novog dnevnog lista koji nije pod kontrolom režima, a osobe osumnjičene za pedofiliju i organizovanu prostituciju, preko medija praktično zastrašuju potencijalne svedoke i žrtve.

“U takvoj atmosferi svi koji se usude da se suprotstave režimu postaju žrtve medijskog linča kroz koji je prošao Oliver Ivanović pre nego što je ubijen”, navela je SSP.

Stranka samtra da će prošlu godinu svi koji rade u medijima zapamtiti po fizičkim napadima na kolege novinare, vraćanju sudskog procesa za ubistvo Slavka Ćuruvije na početak, konstantnoj verbalnoj agresiji prema delu novinara kojom komanduju Vučić i drugi državni zvaničnici, kao i pokušajima lokalnih moćnika da se tužbama sa visokim odštetnim zahtevima uništi ono što je od lokalnih medija ostalo.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.