SDS: Politička nestabilnost uništava Niš

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jul.2015, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Politička nestabilnost uništava Niš

Nemogućnost dogovora i saradnje vladajućih stranaka ogoljuje njihovu nesposobnost što je danas, posle tri godine njihove vladavine, jasnije nego ikad, kaže Boban Mihajlović odbornik Socijaldemokratske stranke.

Mihajlović je pokušao da rezimira ključne stvari koje su se desile, ali i one koje nisu, a trebalo je, u prethodne tri godine i zaključio da je Niš u mnogo gorem stanju nego što je bio 2012. kada je koalicija na čelu sa SNS preuzela vlast.

U ovom gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nema novih investicija. Gradonačelnik nije nijednu investiciju doveo. Treba pitati građane za ove 3 godine da li im je grad čistiji, da li su ulice bolje, da li je gradsko zelenilo bolje, da li su naselja dobila vodu i kanalizaciju, da li je i jedan komunalni problem u ovom gradu rešen - pitao je Mihajlović.

On se posebno osvrnuo na nerazumevanje među koalicionim partnerima koje se jasno vidi, kaže MIhajlović, po tome što često nema kvoruma ni na sednicama Skupštine Grada, ni na pojedinim odborima.

Politička nestabilnost dovodi do toga da nema dogovora i predloga za direktore i mnoge važne funkcije. Imali smo situaciju da je izbor direktora Divljane čekao i da je na kraju izabran čovek bez dana radnog staža. Da li to sme ozbiljna vlast sebi da dozvoli? - priča Mihajlović.

Da je Niš u problemima i da nema para pokazuje i puno nerealizovanih projekata kao što je izgradnja Oficirskog doma, ali i krpljenje udarnih rupa za koje tender, tvrdi Mihajlović, još nije završen.

Ovaj nekadašnji većnik kaže da je bivša vlast čiji je i on bio deo, ostavila aktuelnoj koaliciji sijaset započetih projekata i planova, a malo toga, kaže skoro ništa, nije realizovano.

Kao značajan faktor koji pokazuje nesposobnost aktuelne vlasti Mihajlović je naveo teško stanje skoro svih javnih preduzeća u Nišu.

JKP “Mediana” ima potraživanja od Grada od oko 400 miliona dinara, JKP “Gorica” je najčešće poslednjih dana pominjana kroz štrajkove, kašnjenje plata, a sada se dovodi u pitanje šta će biti sa “Goricom” - da li će se ljudi otpuštati ili nešto drugo. Vodovod je privilegovan na tenderima, a reakcija Gradskog veća u situaciji sa Toplanom je katastrofalna - kaže Mihajlović.

Zbog svega navedenog u SDS-u očekuju da na predstojećim lokalnim izborima, koje je potpredsednik SNS Bratislav Gašić najavio za decembar, aktuelna vlast izgubi podršku građana i da vlast preuzmu “neki novi i ozbiljniji ljudi”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.