Izvor: JUGpress.com, 09.Mar.2021, 15:31

Ružić: Škole nisu mesto transmisije zaraze, onlajn nastava je preventivna mera

BEOGRAD

Broj učenika zaraženih kovidom ne prelazi jedan odsto, a među zaposlenima ne prelazi dva odsto, ali su srednje škole preventivno ove nedelje u sistemu nastave “na daljinu” i čekamo sednicu Kriznog štaba kako bismo znali da li će ta mera i dalje ostati na snazi, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ružić je u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu istakao da podaci ukazuju na to da škole nisu mesto transmisije zaraze, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i da nema „preteranog skoka“ broja zaraženih među učenicima, ali da je mera prelaska na onlajn nastavu za srednjoškolce po svojoj prirodi proaktivna i preventivna i da je doneta zbog povećanja broja zaraženih kovidom u opštoj populaciji.

„Kada dođe do povećanja broja zaraženih u opštoj populaciji, to se reflektuje na najrizičnije starosne kategorije u obrazovnom sistemu, a to su srednjoškolci“, dodao je Ružić i naglasio da situacija u obrazovnom sistemu nije alarmantna i da nema razloga za bojazan.

On očekuje da će nova sednica Kriznog štaba biti održana za dva do tri dana.

Podsetio je da u četiri grada, Paraćinu, Kuli, Vranju i Surdulici, onlajn nastavu pohađaju i učenici osnovnih škola.

„To su sporadični slučajevi, gde lokalni zavodi za javno zdravlje i krizni štabovi procenjuju situaciju i daju predlog Ministarstvu da se pređe na takav vid nastave“, rekao je Ružić.

Ružić je, zajedno sa specijalnim savetnikom predsednika i premijerke Mladenom Šarčevićem, zamenikom generalnog direktora kompanije NIS Vadimom Smirnovim i direktorkom Matematičke gimnazije Mirjanom Katić, otvorio novi kabinet za informatiku.

Deset najsavremenijih računara su donacija NIS, koja je u okviru svog programa „Energija znanja“ toj gimnaziji poklonila ukupno 30 računara.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.