Ruinirani park u Babušnici dobija novi izgled

Izvor: JužneVesti.com, 11.Jul.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruinirani park u Babušnici dobija novi izgled

Nove ljuljaške, klupe i tobogane, zamenjene senike i sređivanje zelenih površina konačno očekuje ruinirani park u centru Babušnice, a potpuno novi izgled park bi trebalo da dobije početkom narednog meseca.

Nakon pisanja Južnih vesti o katastrofalnom stanju parka, Opštinska uprava raspisala je javnu nabavku, a posao vredan nešto manje od 2 miliona dinara dobila je pirotska firma Dim enerdži.

Predsednica Opštine kaže da je pobednik na tenderu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << već uveden u posao i očekuje da se krene sa radovima.

Do kraja ove nedelje će se krenuti sa radovima. Po završetku ovog parka, krenuće se sa radovima i na postojećim igralištima u naseljima Rašina Bara i Lozište, gde će se postaviti mobilijar koji do sada nije bio tamo - kaže predsednica.

Ipak, uklanjanje starih, nebezbednih sprava i dalje nije krenulo, a kako kaže Dušan Minić iz firme Dim enerdži, još se nove sprave izrađuju, te će ruinirani mobilijar i dalje "krasiti" ovaj park.

Nadamo se da će do 4. avgusta biti gotovo sve, jer nemamo nikakvih nepridviđenih radova. Krenuli smo u radioničku izradu sprava, taj posao je najteži. Kada završimo, lako ćemo ih postaviti - kaže Minić.

Podsetimo, roditelji su se žalili da je park nebezbedan i da ne mogu da izvode svoju decu u šetnju, a sređivanje parka čekalo je rebalans budžeta, kako je objasnio predsednik Skupštine Dejan Lazarević.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.