Rođendan biblioteke „Desanka Maksimović“

Izvor: juGmedia, 16.Maj.2013, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođendan biblioteke „Desanka Maksimović“

VLASOTINCE – Biblioteka „Desanka Maksimović“ proslavila je danas 101, rođendan. Drugi vek postojanja poklopio konačnim smeštajem knjižnog fonda na jednom mestu  u Valčićevoj palati.

Posle brojnih selidbi od požara 2008. Godine čitaoci danas mogu na  jednom mestu da koriste usluge naučnog, pozajmnih odeljenja za decu i odrasle, odeljenja periodike  i elektronske obrade podataka u nekadašnjoj zgradi uprave GP „Crna Trava“.

Učenici od prvog do četvrtog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << razreda gradskih osnovnih škola posetili su danas nove prostorije i upoznali se sa novim prostorom biblioteke. Pesnički čas održao je pesnik za decu iz Doljevca, Vlasta Cenić koji piše i stvara na dijalektu

Gosti su obišli obnovljenu Gigine kuće u kojoj se nalaze uprava i administracija biblioteke, zavičajna zbirka i legat čuvenog Vlasotinčanina, grafičara, Miodraga Nagornog.

„U drugi vek postojanja naše biblioteke ušli smo koristeći dva prelepa gradska zdanja od kojih se nadamo da će i drugo, Valčićeva palata, postati deo naše baštine. Lokalna samouprava je izrazila nameru da nam u tome pomogne. Vlasotinačka biblioteka danas ima 60 000 naslova, što je impozantan broj za ovako mala mesta i mi smo ponosni na tu činjenicu i zahvalni svima koji su nam donirali knjige“, rekao je direktor biblioteke „Desanka Maksimović“ Srba Takić.

On je najvrednjim čitaocima uručio diplome a darodavcima knjiga zahvalnice.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.