Roditelji traže da se obnovi igralište, iz Medijane obećavaju da će ga srediti ove godine

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji traže da se obnovi igralište, iz Medijane obećavaju da će ga srediti ove godine

Polomljene ljuljaške i klackalice, teren oko koga je narasla trava, smeće i otpad - tako prema tvrdnjama roditelja izgleda igralište na kome se svakodnevno okuplja više od 40 dece, te oni traže da se prostor iza zgrada u Ulici Radnih brigada konačno renovira. Iz Opštine Medijana obećavaju da će srediti igralište ove godine.

Preko puta Vojne bolnice u Nišu, u Ulici Radnih brigada, deca nemaju uslove za igru, te njihovi roditelji traže od Opštine Medijana da konačno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sredi igralište, jer bi deca mogla da se povrede ako nastave da se igraju na ovakvom prostoru. Roditelji kažu da se mnogo dece igra na neuslovnom igralištu i traže da se ono renovira; foto: čitalac

Roditelji koji su se javili redakciji Južnih vesti kažu da su još pre dve godine tražili da se igralište renovira i tvrde da je projekat napravljen i odobren novac. Međutim, dosad nije urađeno ništa na tom prostoru, te ih brine šta se dogodilo sa novcem.

Nas brine da novac nije preusmeren, jer smo dobili samo obećanje. Ovde se igra preko četrdesetoro male dece. Igraju se u prašini, zamišljajući pesak. Bilo je prepuno smeća i korova, mi smo kao složne komšije sve sredili - kaže jedna majka.

Umesto na sređenim klackalicama i ljuljaškama, roditelji pričaju da im se deca igraju na terenu koji je u travi, pun smeće i slomljenog stakla. Oni su ga delimično sredili, jer su mališani željni igre, ali on i dalje nije uslovan za igru. Roditelji kažu da se mnogo dece igra na neuslovnom igralištu i traže da se ono renovira; foto: čitalac

U Opštini Medijana obećavaju da će igralište u Radnih brigada, iza zgrada 3, 5 i 7 ove godine biti sređeno.

Naše službe su uradile predračun za to i to će sigurno biti rađeno ove godine i to je prvo na spisku da se radi. To je prvi mobilijar koji će biti rađen ove godine, zato što veliki broj stanara gravitira njemu - navode u Opštini.

Kažu da će biti sređen mobilijar, postaviće nove ljuljaške, klackalice, klupe i sve ono što sada nema na igralištu, te bi do kraja ove godine ovo mesto trebalo da bude lepše i bezbednije mesto za decu koja tu provode svoje slobodno vreme.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.