Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2022, 08:51

Ribeiro: Važnost slobode medija

VARŠAVA

Bez novinara koji mogu slobodno da rade svoj posao nema slobode medija, bez slobode medija nema sigurnosti, a danas više nego ikad moramo da udružimo snage kako bismo očuvali naše demokratije zdravim, a naša društva bezbednim poručila je predstavnica za slobodu medija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), Tereza ​​Ribeiro.

Ona je na Konferenciji o ljudskoj dimenziji u Varšavi (Warsaw Human Dimension Conference) učestvovala u debatama sa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << predstavnicima država članica OEBS, organizacijama civilnog društva, institucijama OEBS-a, predstavnicima međuvladinih organizacija o nizu pitanja i izazova slobode medija, saopšteno je iz OEBS.

„Mediji i civilno društvo imaju izuzetno važnu ulogu; zavisimo od njih da osiguraju da države članice OEBS sprovode svoje obaveze, a oni nas upozoravaju na nedolično ponašanje i pretnje slobodi medija“, rekla je Ribeiro.

Ona je sugerisala zajednički rad na medijskommplanu, ocenivši da su zbog toga važne konferencije poput skupa u Varšavi.

Predstavnik OEBS za slobodu medija posmatra razvoj medija u svih 57 država članica OEBS i daje “rano upozorenje o kršenju slobode izražavanja i slobode medija i promoviše potpuno poštovanje obaveza OEBS o slobodi medija”, navedeno je u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.