Izvor: BujanovackiGlas.info, 02.Avg.2017, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restrikcije vode neizbežne

Ukoliko postoji mogućnost za izgradnju izvorišta na toj lokaciji, onda bi, realizacijom ovog poduhvata, Trnovac dobio vodu, što bi uslovilo rasterećenje gradskog vodovodaBUJANOVAC, 2. avgust 2017. –  Problemi u vodosnabdevanju domaćinstava u bujanovačkoj opštini nastavljaju se i u avgustu.  
Stabilizaciji  situacije u ovom sušnom periodu  bitnije ne doprinose ni  restriktivne mere u isporuci vode za piće.
U lokalnoj samoupravi  ukazuju  na neophodnu solidarnost >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << u trošenju vode po svim naseljenim mestima koja su priključena  na vodovodni sistem o kojem brine JP “Komunalac”.
U lokalnoj samoupravi  ukazuju  na neophodnu solidarnost u trošenju vode po svim naseljenim mestima koja su priključena  na vodovodni sistem o kojem brine JP “Komunalac”Zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić priznaje da je lokalna samouprava suočena sa brojnim pritužbama građana zbog prekida u isporuci vode.
-Pritužbe stižu sa svih strana. Naložoli smo „Komunalcu“ da solidarno svima isporučuje vodu.
U cilju dugoročnog rešavanja ovog problema razmišljamo o angažovanju beogradske „Vodotehnike“, čiji bi stručnjaci ispitali prostor u aluvijalnoj ravni iznad Trnovačke reke, iznad Strukarske mahale u Velikom Trnovcu.
Ukoliko postoji mogućnost za izgradnju izvorišta na toj lokaciji, onda bi, realizacijom ovog poduhvata, Trnovac dobio vodu, što bi uslovilo rasterećenje gradskog vodovoda – kaže Arsić.
Novo izvorište trebalo bi da se izgradi i u selu Žbevac.
Borivoje Lazić, Nevena Jović

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.