Izvor: JUGpress.com, 01.Jun.2020, 14:35

Renovira se kasarna Filip Kljajić

NIŠ

                          Zgrada kasarne Filip Kljajić u Nišu  već godinama stoji prazna, a do sada se pominjalo nekoliko mogućnosti za njenu novu namenu. Konačno je odlučeno da u ovom objektu ubuduće budu smešteni svi sudovi i tužilaštvo. Prema rečima Miloša Miloševića, pomoćnika gradonačelnika Niša, renoviranje kasarne je u nadležnosti Ministarstva pravde, a strogo će se voditi računa o svakom detalju jer je zgrada kasarne “Filip Kljajić” >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od posebnog istorijskog značaja i pod zaštitom je države.

                         “Vlada Republike Srbije je kasarnu Filip Kljajić dodelila Ministarstvu pravde a njihova ideja je da se na  jednom mestu objedine svi pravosudni organi. Upravo su krenuli radovi na adaptaciji samog objekta, a na osnovu hitnosti prvi će se u zgradu useliti Prekršajni i Trgovinski sud. Nakon toga  kteće rekonstrukcija čitavog objekta”, kaže Miloš Milošević. “Prvi novi stanari objekta biće Prekršajni i Trgovinski sud jer je njima preselje urgentno”.

Miloš Milošević

                         Budući da je zgrada pod zaštitom države trenutno se izrađuju projekti njene rekonstrukcije pri čemu se vodi računa o svakom detelju.

                         “Očekujemo da u septembru krenu radovi na rekonstrukciji celog objekta, a treća  faza projekta bi bila izgradnja još jedne zgrade u samom dvorištu gde je nekada  bio vojni parking. Time bi se  omogućilo da se svi pravosudni organi počevšo od  Višeg, Osnovnog , Trgovinskog i Prekršajnog suda nađu na jednom mestu kao i Tužilaštvo. Očekujemo da projekat bude  u naredne dve do tri godine bude u potpunosti realizovan”, kaže Milošević.

                        Prema njegovim rečima, a na osnovu informacija koje su dobili od Ministarstva pravde, objekat će  biti u potpunosti rekonstruisan.

                         “To podrazumeva rekonstrukciju fasade, spoljne  stolarije, rekonstrukciju unutrašnjeg dela zgrade, potpunu zamenu svih elemenata, ali vodiće se računa o kulturnom značaju objekta”, dodaje Milošević.

                          Sve radove  će kompletno finansirati i izvesti Ministarstvo pravde.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.