Rekordna posećenost na jubilarnoj Belmužijadi

Izvor: JužneVesti.com, 03.Avg.2015, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna posećenost na jubilarnoj "Belmužijadi"

Više od 60.000 posetilaca i oko 1.500 učesnika iz Srbije i zemalja u okruženju u trodnevnom programu obeležili su jubilarnu „Belmužijadu“, a titulu najboljeg u spremanju svrljiškog specijaliteta ponela je tročlana ekipa sela Vlahovo.

Iznenađenje na ovogodišnjoj manifestaciji priredili su i gosti iz Bugarske, ekipa Belogradščika koja je sa samo jednim bodom razlike u odnosu na prvoplasirane zauzela 2. mesto u spremanju belmuža, dok se bronzom okitila ekipa sela Đurinac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
U poslednjoj, finalnoj večeri izabrana je i najlepša pastirica za devojke od 17 i više godina, a po izboru dosadašnjih misica najlepša je bila Bojana Ljubomirović, dok je za prvu pratilju izabrana Ana Stamenković, a za drugu Anđela Mitić.

Sveukupni pobednik u tradicionalnim sportskim disciplinama je ekipa sela Plužina, a najlepši ovogodišnji štand imalo je Udruženje „Gorska vila“ iz Svrljiga.

Na jubilarnoj „Belmužijadi“ predsednica Opštine Jelena Trifunović dodelila je i zahvalnice pojedincima za doprinos u realizaciji, organizaciji i promociji ove manifestacije, a među nagrađenima se našao i narodni poslanik Milija Miletić, idejni tvorac „Belmužijade“.

Tradicionalna manifestacija koju su na početku skokovima iznad Svrljiga na sam gradski stadion otvorili padobranci, sva 3 dana privukla je ove godine ne samo brojne goste iz Srbije i raznih zemalja, već i mnoge učesnike iz Bugarske, Makedonije i Grčke.

Rekordnoj posećenosti ove godine u Svrljigu doprineo je i koncert Ace Lukasa koji je pevao nešto više od 2 sata, a dobru atmosferu upotpunila je i Ana Kokić koja je na koncertu u Svrljigu bila njegov gost, a kojim je i završena ovogodišnja jubilarna 10. „Belmužijada“.

Organizator manifestacije bio je Centar za turizam, kulturu i sport, a pokrovitelj Opština Svrljig.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.