Izvor: JUGpress.com, 29.Apr.2021, 17:15

Rekonstruiše se Bulevar Nikole Pašića

LESKOVAC

Na jednoj od najprometnijih leskovačkih uulica, Bulevaru Nikole Pašića, otpočeli su radovi na rekonstrukciji. Nakon isteka 150 dana, koliko je predviđeno za radove, ova saobraćajnica dužine 938,5 metara će imati četiri kolovozne trake, biciklističku stazu i trotoare sa obe strane. Radove, koji koštaju 268,7 miliona dinara, finansira JP „Putevi Srbije“. Biće izvedeni i radovi na telekomunikacionim instalacijama, radovi na elektroenergetskoj mreži i uličnom osvetljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa ugradnjom LED svetiljki, kao i radovi na rekonstrukciji i izgradnji nove vodovodne mreže i postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne kanalizacije.

Gradonačelnik Goran Cvetanović sa saradnicima je obišao radove i primetio da je odvijanje saobraćaja u velikoj meri otežano, s obzirom na nedovoljan gabarit saobraćajnice, neuređene trotoare i nedostatak biciklističkih staza.

„Velika je zastupljenost i automobila, kamiona i autobusa, naročito u periodu promene smena fabrika koje se nalaze u Tekstilnoj ulici kada se ovde kreće više hiljada radnika. Rekonstrukcija je, slobodno se može reći, neophodna s obzirom na to da je postojeća kolovozna konstrukcija raznolika i dotrajala. Cilj nam je da saobraćajnicu proširimo, da umesto dve imamo četiri kolovozne trake, jer nam je bitno i da iz centra grada preko Bulevara preusmerimo tranzitni prema opštinama Bojnik, Lebane i Medveđa. Inače, Grad Leskovac nije bio pasivan kada su Bulevar Nikole Pašića i severna obilaznica u pitanju. U saradnji sa Republikom, u eksproprijaciju i rušenje postojećih objekata na trasi Bulevara, izgradnju nadvožnjaka preko pruge, mosta preko Veternice, kružne raskrsnice, saobraćajnice od kružne raskrsnice do Četvrte ulice i saobraćajnice od Četvrte do Devete ulice uloženo je 368,5 miliona dinara, od toga iz gradske kase je izdvojeno 185 miliona. Važno je da će nakon rekonstrukcije ulaz u Leskovac dobiti moderan i savremen izgled, ali i da će se stanovnicima Bulevara verovatno povećati tržišna vrednost nekretnina. Ujedino molim građane za strpljenje tokom izvođenja radova imajući u vidu da će se na trasi menjati i režim saobraćaja.“

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić napomenuo je i će biti izgrađena raskrsnica sa kružnim tokom na ukrštanju Bulevara Nikole Pašića i ulice Dimitrija Tucovića. Kada svi radovi budu završeni očekuje nas sadnja visokih lišćara.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.