Rekonstruisana javna biblioteka u Doljevcu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Dec.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruisana javna biblioteka u Doljevcu

Ko voli da čita u Doljevcu i okolini ima gde da pozajmi knjigu, biblioteka je renovirana i otvorena za čitaoce. Oko 45.000 knjiga je dostupno Doljevčanima, a u njenu obnovu je uloženo 10 miliona dinara.

Biblioteka spada u red srednjih, a Doljevac je ove godine bio jedan od “Gradova u fokusu” Ministarstva kulture koje je novac poreskih obveznika Srbije usmerilo u rekonstrukciju, pa je ministar Vladan Vukosavljević otvorio biblioteku.

Veliki argentinski pisac >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Borhes često je govorio da raj na nebu zamišlja kao veliku biblioteku. Ovde ste, draga deco, dobili jednu posebnu vrstu raja na zemlji, onog u kome se nalaze rajski plodovi, gde ćete čitanjem, obrazovanjem i intelektualnim i duhovnim radom uspevati da postanete bolji ljudi. Napajanje sa izvora kulture i obrazovanja najvažnije je ulaganje koje sebi možete da obezbedite, jer vas taj trud čini dobrim ljudima, dobrim sinovima, sestrama, kćerima i članovima ovog društva - rekao je ministar.

Najavljeno je i da će sutra direktoru Biblioteke Bogiju Mitiću u Jugoslovenskoj kinoteci biti uručeno priznanje “Kulturni obrazac“ za razvoj kulture.

Kako piše na sajtu Biblioteke, imaju 12 zapošljenih radnika, u svojoj strukturi i organizaciji biblioteka radi pored bibliotečke delatnosti, kulturnu i trgovinsku delatnost. Biblioteka ima zavičajno odeljenje koje funkcioniše i radi u centrali u Doljevcu, a ima dva odeljenja - za odrasle i za decu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.