Izvor: JUGpress.com, 23.Jul.2019, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Ostavka Haradinaja volja SAD

PREŠEVO

Nekadašnji zamenik predsednika opštine Preševo i jedan od lokalnih komandanata u Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Medvedje i Bujanovca ( OVPMB) Orhan Redžepi rekao je za JUGpress da doskorašnji premijer Koosva Ramuš Hardinaj u svojim izjavama pokazuje, kako tvrdi ” političko neznanje”.

“Zamislite šta je rekao sinoć na televiziji T7 da “ukoliko se ukinu takse, to automatski znači podelu Kosova i stvaranje “Dodik Republike” na severu Kosova”. Pa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << hajde onda, ukoliko se SAD i Rusije dogovore o rezmeni teritorija izmedu Kosova i Srbije, tad će upravo prvo da se podeli Kosovo a tek će onda da se ukinu takse”, kaže Redžepi.

” S druge strane ponosno kaže da je ostavku podneo radi toga da u Hag ide samo kao Ramuš Haradinaj a ne kao predsednik Vlade Kosova, jer bi taj položaj ugrozio suverenitet drzave. Ako je tako, zašto je u svojoj Vladi držao trojicu ministara koji imaju optužnicu”, dodao je Redžepi.

On smatra da je Haradinajeva ostavka “volja SAD, tako da mu sigurno sledi i politicka likvidacija, sve je to bilo jasno kada nije dobio vizu za SAD, a pogotovo potpuno zanemarivanje njegovog prisustva povodom inauguracije nove zgrade američke ambasade u Prištini”, uveren je Redžepi.

” Naravno, njegova politicka likvidacija bice vrlo korisna za Kosovo, a pogotovo za Presevsku Dolinu, jer je upravo on bio najveci protivnik pripajanja Republici Kosovo”, smatra Redžepi.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.