Izvor: JUGpress.com, 23.Okt.2020, 22:32

Raspisan konkurs za dodelu studentskih stipendija ‘’Sveta Petka’’

NIŠ

Komisija „Sveta Petka“ Gradske opštine Medijana raspisala javni konkurs za dodelu studentskih stipendija i učeničkih nagrada za 2020. godinu.

Pravo da ostvare studentsku stipendiju „Sveta Petka“ imaju studenti fakulteta sa sedištem u Nišu u sastavu Univerziteta u Nišu, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na godinu koja nije prva ili završna na osnovnim akademskim ili integrisanim akademskim studijama, čije se školovanje finansira iz budžeta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija i koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosečnu ocenu najmanje 9,00.

                            ‘’Svake godine u okrobru GO Medijana raspisuje javni poziv  na koji  mogu da se jave učenici osnovnih  i srednjih škola i studenti koji žive na teritoriji opštine Medijana. Učenici  koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima  koja se nalaze u Kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete mogu da  konkurušu za nagradu. Učenici srednjih škola koji zadovoljavaju uslove konkursa dobijaju jednokratnu novčanu nagradu čiji se iznos menja, pa može  da bude 20, 25 ili 30.000 dinara, a odluka o tome se donosi na opštinskom veću kada se završi konkurs’’- kaže dr Žarko Ranković, predsednik Fonda Sveta Petka.

                          Pravo na stipendiju ne može ostvariti student koji je za tekuću školsku godinu ostvario pravo na stipendiju u skladu sa odlukom nadležnog organa Republike Srbije ili Grada Niša, kao ni student koji je u prethodnim školskim godinama ostvario pravo na studentsku stipendiju „Sveta Petka“, odnosno drugu studentsku stipendiju u skladu sa odlukom nadležnog organa Gradske opštine Medijana.

                         ‘’Može se desiti, a i dešavalo se da sa jednog fakulteta imamo i po dva studenta sa identičnom prosečnom  ocenom i istim brojem bodova. U tom slučaju oba studenta dobijaju stipendiju.Mesečni iznos stipendije je oko 11.000 dinara i nemaju obavezu da taj novac vraća’’- objašnjava Ranković.

                        Prilikom odlučivanja, kandidati prijavljeni na javni konkurs vrednuju se na osnovu postignute prosečne ocene svih položilih ispita iz prethodnih godina studija, prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, zaokrugljene na drugu decimalu, tako da se kandidat sa većom prosečnom ocenom bolje rangira u odnosu na kandidata sa manjom prosečnom ocenom.

                       Konkurs je objavljen i traje 15 dana.

                     ‘’Ukoliko neko od kandidata ima neku dilemu može da se obrati Fondu Sveta Petka, a oni koji brinu o njegovom radu pomoći će ovim mladim i vrednim ljudima da prikupe svu neophodnu dokumentaciju’’- poručuje Ranković.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.