Izvor: JUGpress.com, 19.Jun.2022, 12:00

Raspisan javni poziv za preduzeća koja će podržati energetsku efikasnost

NIŠ

Privredni subjekti ili firme  koje žele da učestvuju na konkursu za realizaciju mera enegretske efikasnosti u Nišu, mogu da se jave na javni poziv koji je danas otvoren i trajaće  do 1. jula, najavio je Ivan Pavlović iz KLER-a. Ovo je prva faza koja podrazumeva prijavu, utvrđivanje preliminarne i konačne rang liste. Sledi javni poziv za građane koji bi trebalo da bude raspisan oko 1. septembra.Javni poziv se raspisuje za tri najveće  mere a to su unapređenje termičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << omotača, termotehničkih  instalacija zgrada i solarnih kolektora za dogrevanje tople vode.

                      Prema rečima Ivana Pavlovića na javni poziv mogu da se jave  privredni subjekti koji su upisani u APR registrovani kao preduzetnici i privredna društva, a obavljaju predmetne delatnosti,  nisu u stečajnom postupku ili postupku likvidacije i ono što je najvažnije da imaju ateste  za materijale za koje ugrađuju kao i proizvode.

                        Prošle godine na poziv se javilo 21 preduzeće , ali nisu svi ispunjavali uslove, kaže Ivan Pavlović. Sva dokumentacija biće dostupna na sajtu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i sajtu Grada Niša, a sve informacije mogu se dobiti na telefon 018/ 504-658 ili putem mejla kler@gu.ni.rs. Procedura je vrlo jednostavna, a zainteresovani subjekti mogu pristupiti jednim klikom i popuniti sve što je neophodno za manje od pola sata.

                      Pavlović dodaje da će konkurs za građane najverovatnije biti raspisan dva meseca nakon završetka javnog poziva za privredne subjekte, negde oko 1. septembra.

                    “S obzirom na proceduru za izbor privrednih subjekata, nećemo raspisivati konkurs pre dva meseca od 1. jula. Komisija treba da razmotri sve prijave privrednih subjekata, da uradi preliminarnu rang-listu, nakon toga uvid u rang listu, osam dana prava žalbe, 15 dana period odgovora na žalbu, utvrđivanje konačne rang-liste i kada saberemo, najoptimalnije vreme je da ćemo objaviti javni poziv za građane 1. septembra“, kaže Pavlović.

                     Za subvencije koje država i grad odobravaju u cilju povećane energetske sanacije izdvojeno je  40 miliona dinara, što je duplo više u odnosu na prošlu godinu kada je za ove namene bilo izdvojeno 19 miliona dinara.

                     „Sada imamo i više mera u odnosu na prošlu godinu, 15 mera. Paket podrške  je dosta raznovrstan ali iz pređažnje prakse znamo da će građani najviše da se jave za zamenu stolarije i za termičke omotače“, dodaje Pavlović.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.