Radnik promovisao novog trenera: Vaniću je Surdulica suđena

Izvor: JužneVesti.com, 22.Avg.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik promovisao novog trenera: Vaniću je Surdulica suđena

Nakon prekida saradnje sa Slavišom Božičićem trener Radnika postao je Nenad Vanić, a sportski direktor Darko Gašić kaže da je novom strategu tima Surdulica suđena, jer se već jednom zamalo prihvatio posla u njihovom klubu. Sam Vanić smatra da njegov tim ima mogućnosti da se plasira u plej-of, iako je do sada zabeležio samo jednu pobedu u Superligi.

Nekadašnji šef struke Vojvodine ne stiže u Surdulicu u najboljem trenutku, s obzirom da je ekipa u dosadašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 5 kola čak 4 puta izgubila, a pritom je sledeći duel sa Partizanom, za koji se ne zna kada će biti odigran zbog obaveza crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Moram reći da je prethodni stručni štab dosta dobrog uradio, što se videlo na utakmicama gde je Radnik bio ravnopravan sa protivnicima i zaslužio više bodovno u tom delu. Dešavaju se loši rezultati, ali video sam da tim može ostvariti i bolje rezultate. Uradiću sa svojim saradnicima, ljudima iz kluba i naravno navijačima, sve da napravimo dobar rezultat, da promovišemo igrače i igramo dobar i atraktivan fudbal - rekao je Vanić.

Da je u igri Radnika bilo dosta pozitivnih stvari u prethodnom periodu saglasan je i sportski direktor Darko Gašić, ali naglašava da je zbog izostanka rezultata razlaz sa Slavišom Božičićem bio neminovan. Složili su se u tome, priča Gašić, i Božičić i rukovodstvo kluba.

Gospodin Vanić je pre nekoliko godina bio blizu Radnika, do saradnje tada nije došlo, ali evo pokazalo se da mu je Surdulica suđena i posle epizode u Metalcu, Vojvodini, Proleteru i inostranstvu, eto ovaj dolazak u Radnik bude početak jedne dobre i duge saradnje - rekao je Gašić.

Iako je prošlu sezonu proveo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Vanić kaže da je pratio srpski fudbal. Zato smatra da u Radniku postoji dovoljno energije, znanja i kvaliteta da ekipa ove sezone stigne do plej-ofa.

Jako je teško i osetljivo bilo šta obećati, ali ono što ja mogu da obećam je jedna posvećenost, jedan predan rad, jedan maksimalan odnos mene i mojih saradnika da ćemo u svakom segmentu učiniti da pomognemo momcima, da podignemo sve na jedan viši nivo i dođemo do zacrtanih ciljeva, a to je sigurno ulazak u plej-of. Nisu to krupne reči ni krupna obećanja, jednostavno smatram da imamo mogućnosti, jednu situaciju, iako rezultatski trenutno loš polaz, ali sigurno ne i nedosižan - rekao je Vanić.

Sa Vanićem je u Surdulicu stigao i pomoćni trener Radojica Vasić, koji je poslednjih godina bio pomoćni trener u lučanskoj Mladosti. Gašić je najavio i mogućnost dolaska novih fudbalera u Radnik, ali na osnovu analiza kako prethodnog perioda, tako i načina igre koju Vanić planira da forsira u ovoj sezoni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.