Radnički dočekuje Vojvodinu u derbiju četvrtfinala Kupa Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 30.Mar.2023, 13:59

Radnički dočekuje Vojvodinu u derbiju četvrtfinala Kupa Srbije

Voljom žreba Radnički će u četvrtfinalu Kupa Srbije na svom "Čairu" ugostiti starog rivala novosadsku Vojvodinu. Radnik iz Surdulice će u istoj fazi takmičenja ugostiti beogradski Čukarički.

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije održan je žreb parova četvrtfinala Kupa, a jug Srbije ima dva predstavnika.

Derbi četvrtfinala igraće se u Nišu pošto će Radnički ugostiti novosadsku Vojvodinu, nekadašnjeg osvajača >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ovog takmičenja, trenutno petoplasirani tim Superlige.

Radnik će u Surudlici igrati sa Čukaričkim.

U preostala dva duela četvrtfinala sastaju se TSC i Novi Pazar, odnosno Napredak i Crvena zvezda.

Mečevi četvrtfinala su na programu, prema planu FSS-a, 3. maja, a polufinale 17. maja.

Finale je 3. juna, a još se ne zna gde - prema nezvaničnim infomarmacijama, postoji mogućnost da Leskovac i stadion koji je u finišu izgradnje budu domaćini.

Trofej brani Crvena zvezda, a pobednik Kupa će igrati u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali pod uslovom da šampion, gde su najveće šanse da bude Zvezda, ne osvoji duplu krunu.

Ako neki tim osvoji duplu krunu, u evropsko takmičenje otići će trećeplasirani tim iz šampionata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.