Radnici u fabrikama stranih investitora širom juga Srbije ostaju bez posla

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2024, 16:12

Radnici u fabrikama stranih investitora širom juga Srbije ostaju bez posla

U fabrikama stranih investitora, koji od države dobijaju stotine miliona evra, na jugu Srbije mnogi radnici ostaju bez posla uz obrazloženje da trenutno nema potrebe za radnom snagom. Dok se u javnosti pominju brojke od po nekoliko stotina otkaza, iz nekih fabrika potvrđuju da otpuštaju radnike zbog smanjenog obima posla, a iz nekih tvrde da odluke donose “na individualnoj bazi”.
“Pljušte otkazi” - kažu neki od radnika. Ima i otpuštanja, ali ono što zapravo “pljušti” jeste neprodužavanje mesečnih ugovora zaposlenima koji su primljeni na određeno vreme.
U Juri u Leskovcu ne produžavaju ugovore ljudima koji su bili na određeno vreme. To se dešava prošlog i ovog meseca. Slično je...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.