Radnici propalih firmi najavljuju protestnu šetnju

Izvor: JUGpress.com, 11.Mar.2017, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici propalih firmi najavljuju protestnu šetnju

NIŠ

Problem isplate zaostalih plata muči već godinama preko 7.500 Nišlija.

Jedan broj nezadovoljnih bivših radnika propalih firmi opet se okupio ispred Gradske kuće .

Ovoga puta čuli su se zahtevi da se umesto protesta ispred gradske kuće ubuduće organizuju protesne šetnje po gradu.

„Okupićemo se kao i obično ispred Gradske kuće, ali ćemo potom krenuti u proteste po celom gradu. Želimo da vide da smo živi i drugi gradjani Niša, a ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << gradonačelnik i gradski većnici”, izjavio je na današnjem protestnom skupu  Radoslav Spajić, bivši radnik Fabrike pumpi „Jastrebac“.

Protiv ovakvog predloga bio je predstavnik radničke delegacije Žarko Đordjević, koji je rekao da to nije način na koji će ostvarivati prava, jer su se od početka dogovorili da će svoja prava ostvarivati mirnim putem. Podsetio je prisutne građane na visinu kazni koje su predviđene za ometanje reda I mira u gradu, I da on nije spreman na takva istupanja. Kao predstavnik radnika on neće učestvovati u organizaciji protestne šetnje.

„ Mi smo se prošlog petka dogovorili sa gradonačelnikom da u toku ove nedelje dođe do sastanka sa bilo kim iz Vlade ili ministarstva da bi nastavili razgovor o rešavanju našeg problema. Međutim Međutim, do sastanka, iako sam nekoliko puta bio u Gradskoj kući nije došlo. Sada ćemo poslati novu urgenciju jer naš zahtev je prosleđen Vladi , opet ćemo da ga obnovimo I da tražimo sastanak sa premijerom Vučićem “, dodao je Žarko Đorđević.

Radnici koji su bili okupljeni ispred Gradske kuće rekli su da  će već danas podneti  zahtev policiji za odobravanje protesne šetnje kroz grad.

Potraživanja radnika propalih firmi iznose oko dve ipo milijarde dinara.

Da podsetimo da je premijer Vučić prilikom boravka Vlade Srbije u Nišu, oktobra prošle godine  rekao da para za plate ima i i da će isplata krenuti do kraja godine a da je prilikom poslednjeg boravka, kada je postavljen kamen temeljac za fabriku Leoni u Nišu, poručio da para u budžetu nema I da će isplata biti kad bude i para.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.