Radnici „Poleta“ traže svoja prava

Izvor: juGmedia, 16.Mar.2013, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici „Poleta“ traže svoja prava

LEBANE – Bivši radnici DGP „Polet“, kojima je na silu uručeno rešenje za prestanak radnog odnosa, sastali su se sa predsednikom Skupštine opštine Lebane Gojkom Marjanovićem.Od 2002. godine od kada je ova firma pod stečajem nisu mogli da ostvare svoja prava. Zbog toga su se pre dve godine žalili su se sudu u Strazburu, koji je odgvorio da prvo treba da dobiju po tom pitanju odgovor Ustavnog suda.

„Firma je prvo bila u privremenom stečaju, pa zatim u stečaju i na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je neosnovano prodata. Više od dve stotine radnika je dobilo rešenja za prestanak radnog odnosa. Od 2002. godine nismo mogli da ostvarimo ni pravo na socijalni program“, izjavio je ogorčeni bivši radnik ovog preduzeća, Milivoje Stojiljković iz Šumana.

Stojiljković dodaje, da bi pristali i na socijalni program, a da penziju dobiju sa godinama starosti umesto po radnom stažu. Procenili su da bi u proseku svaki radnik trebalo da dobije oko više miliona dinara.

Predsednik Skupštine Gojko Marjanović je obećao da će pokušati da im pomogne jer ocenjuje da je velika greška što je ova firma prodata.

Društveno – grafičko preduzeće „Polet“, devedesetih godina bilo je jedno od najboljih  preduzeće u ovom kraju.

(Kraj)ana/ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Radnici „Poleta“ traže svoja prava

Izvor: OkRadio.rs, 16.Mar.2013

Bivši radnici DGP „Polet“ kojima je na silu uručeno rešenje za prestanak radnog odnosa sastali su se sa predsednikom Skupštine opštine Lebane Gojkom Marjanovićem. Od 2002. godine od kada je ova firma pod stečajem nisu mogli da ostvare svoja prava. Zbog toga su se pre dve godine žalili su...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.