Rade bazeni u Pirotu i Babušnici, za vikend i u Dimitrovgradu i Beloj Palanci

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jun.2023, 17:13

Rade bazeni u Pirotu i Babušnici, za vikend i u Dimitrovgradu i Beloj Palanci

Kupališna sezona na bazenima u Pirotu i Babušnici je krenula, a kupališni kompleks u Dimitrovgradu kapije će otvoriti u subotu, 1. jula. Ni bazen u Beloj Palanci nije krenuo sa radom i zvanično nije objavljeno kada će početi da prima kupače, ali kako kažu u Sportskom centru "Banjica", najverovatniji dan za početak je isti kao i u Dimitrovgradu.

Sezona je zbog vremenskih neprilika ove godine zakasnila, a prvi sa radom krenuo je bazen u Babušnici, 19. juna. Radno vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bazena je od 10 do 19 sati, a cene su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu - dnevna karta je 180 dinara, mesečna 1.800 i sezonska 3.200.

Pravo na besplatnu kartu imaju deca do 8 godina starosti u pratnji jednog roditelja, trudnice i osobe sa invaliditetom, kao i učenici generacije "vukovci" i učesnici na republičkim takmičenjima i odnosi se i na učenike koji pohađaju škole van teritorije opštine Babišnica, a imaju prebivalište na njenoj teritoriji.

Cena iznajmljivanja ležaljki i suncobrana takođe je nepromenjena i iznosi 200 dinara - rekli su iz Turističe organizacije.

Otvorene bazene ove godine dobio je i Pirot i nakon dva odlaganja prve kupače je primio 21. juna. Đačke, studentske i penzionerske karte koštaju 150 dinara, karta za odrasle 200, dok je mesečna karta 3.000 dinara. Dimitrovgradski bazen sa radom kreće 1. jula; foto: Turistička organizacija Caribrod

Za decu do 7 godina u pratnji odrasle osobe ulaz će biti besplatan, kao i za osobe sa invaliditetom, ratne vojne invalide, trudnice i pripadnike DVJ-a - povlašćene kategorije su u Pirotu.

Spas od letnjih vrućina i rashlađenje Piroćanci, Dimitrovgrađani i Babušničani mogu pronaće na privatnim bazenima u Zvonačkoj Banji, koji su počeli sa radom u četvrtak, 22. juna.

Za decu predškolskog uzrasta ulaz je besplatan, jedan ulazak na bazen za đake i studente je 200 dinara, dok je za odrasle 300 dinara, a za više ulazaka u toku dana cene su 300 i 400 dinara.

Nešto kasnije od uobičajenog otvoriće se kupališni kompleks u Dimitrovgradu. Iz tamošnje Turističke organizacije kažu da sezona kreće u subotu, 1. juna, a prvog dana ulaz će biti besplatan.

Bazen će raditi od 10 do 19 sati, cene nisu menjane u odnosu na prošlu godinu pa tako dnevna karta iznosi 150 dinara, dok je poludnevna (od 15 do 19 sati) 100 dinara.

Nabavljeni su dodatni suncobrani i ležaljke, a cene karata su na prošlogodišnjem nivou uz pregršt karata sa povlasticama prema određenim grupama posetilaca. Molba svima koji borave na bazenima da se pridržavaju pravilima ponašanja i da poštuju sugestije zaposlenih koji se trude da naši bazeni izgledaju veoma uređeno i lepo - kažu u Turističkoj organizaciji.

Iako nema zvanične potvrde i informacije, istog dana bi sa radom trebalo da krene i otvoreni bazen u Beloj Palanci.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.