Izvor: JUGpress.com, 14.Maj.2023, 18:08

Rad sa decom nije zanimanje, a još manje posao

NIŠ

 Biti proglašena kao najbolja je velika čast, privilegija, zadovoljstvo, uspeh, odgovornost ali i podstrek i veliki motiv da sve što radiš i stvaraš u budućnosti će biti primer novim mladim sestrama na početku rada. Rad sa decom nije zanimanje još manje posao i jedini motiv nikada ne može i ne sme da bude novac, kaže Dragana Janković koja pred dva dana proglašena za najbolju medicinsku sestru u 2022.godini u predškolskim ustanovama Srbije. Iza ovog priznanja stoji osamnaestogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rad u PU „Pčelica“ gde joj je povren posao medicinske sestre preventivne zdravstvene zaštite  vrtića „ Bambi“. Priznanje dodeljuje Sevz udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije.

                                „Dostići u karijeri takav uspeh nije nimalo lako jer iziskuje celo tvoje biće, mnogo ljubavi i posvećenosti i profesionalni pristup radu. Rad u vrtiću je zajednica dece i roditelja, mala porodica, gde svi činimo sve, da obezbedimo najbolje. Sigurno i bezbedno odrastanje u vrtiću sa mnogo pažnje i ljubavi, dobrota u velikim količinama, pomoć i podrška roditeljima u svim problemima i izazovima sa kojima se nose, a kvalitet vaspitanja i obrazovanja je prioritet“, kaže Dragana Janković.

                             Dodaje da je u ostvarivanju ovih ciljeva od  bitne važnosti da svako  funkcioniše kao član Tima i nikada ne isticati samo sebe, poštovati ustanovu i raditi u interesu ustanove.

                                „I ukoliko se sagleda celokupan rad, najbolji se postaje ličnim radom na sebi, usavršavanjem i učenjem koje traje. Deca su najdivnija bića došla na ovaj svet nevina i iskrena, mi smo tu da od nas uče,  usvajaju ponašanje po modelu, stiču životne veštine koje će im pomoći da ostanu sigurani, samouvereni, brižni i empatični za svet oko sebe. Da vole i budu voljeni“, dodaje Dragana još uvek sa malom nevericom da upravo ona ta koja je dobila ovo laskavo priznanje.

                              Dragana je aktivan član  Saveza udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, Eduka , Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije. Član užeg Tima za zaštitu dece od nasilja ,zlostavljanja,zanemarivanja i diskriminacije kao i  šireg Tima ustanove za profesionalni razvoj. (kraj) VP/ MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.