RPK Niš postaje deo Privredne komore Srbije

Izvor: juGmedia, 19.Sep.2016, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RPK Niš postaje deo Privredne komore Srbije

NIŠ – Skupština i Upravni odbor regionalne privredne komore Niš (RPK Niš) usvojili su odluku o pristupanju te regionalne komore jedinstvenom sistemu Privredne komore Srbije (PKS), potvrdio je danas  predsednik Skupštine RPK Niš Novica Tasić.

On je istakao da je odluka o pristupanju doneta u skladu sa novim Zakonom o privrednim komorama.

Tasić je rekao da još nije poznat tačan datum kada će RPK Niš početi da funkicioniše kao deo Privredne komore Srbije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />Novim Zakonom o privrednim komorama predvidjeno je da jedinstveni komorski sistem zaživi 1. januara 2017. godine.

Predsednik PKS Marko Čadež ranije je u Leskovcu ocenio da su promene u komorskom sistemu neophodne jer je dosadašnji komorski sistem bio neefikasan, ingerencije republičkih i regionalnih komora su se preklapale i nije bilo jasno definisanih ciljeva u radu komora.

Čadež je takodje rekao da će novi komorski sistem biti decentralizovan jer će regionalne komore imati svoje parlamente, a članovi tih parlamenta biraće delegate koji će ih predstavljati u skupštini PKS.

On je poručio da će regionalne privredne komore ubuduće biti prva vrata za privredu i privrednici će tu dobijati sve usluge za koje su do sada dolazili u Beograd.

Biljana Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.